61. Emmyji - prava TV posla! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      61. Emmyji - prava TV posla!

61. Emmyji - prava TV posla!

Sve je isto kao lani - 'Televizijska posla' su najbolja humoristična, 'Momci s Madisona' najbolja dramska serija, a HBO naj-televizijska kuća.

s.p. 21.09.2009 0 komentara

61. Emmyji - prava TV posla!

Što reći za 61. Emmyje nego - stari suparnici opet osvajaju iste nagrade! Najviše nominacija za komediju imala su 'Televizijska posla', a za dramsku seriju 'Momci s Madisona', a te serije su opet osvojile glavne Emmyje, baš kao i prijašnjih godina! 'Televizijska posla' osvojila su 5 nagrada, uključujući i onu za najbolju humorističnu seriju, te nagradu za najboljeg komičara koju je po 2. put osvojio Alec Baldwin. Malo iznenađenje je da Tina Fey nije pokupila nagradu za najbolju komičarku, već je Toni Collette nagrađenu za svoju višestruku ulogu u seriji prema scenariju Diablo Cody, 'Tarinom svijetu'


Trailer za BBC-evu seriju 'Little Dorrit'.

Najbolja dramska serija su 'Momci s Madisona' koji su pokupili 3 Emmyja, najbolja dramska glumica je Glenn Close ('Damages'), a dramski glumac godine je Bryan Cranston ('Breaking Bad'). 'The Daily Show' Jona Stewarta ove godine može se pohvaliti s 2 Emmyja, za najbolji scenarij varijetea, glazbene ili humoristične serije, te za najbolji show u toj kategoriji. Britanska serija 'Little Dorrit' nagrađena je kao najbolja miniserija, te za scenarij i režiju u toj kategoriji, a Emmyje u kategoriji najboljeg TV filma osvojio je 'Grey Gardens'.

Od ostalih nagrada treba spomenuti i da je filmašica našeg porijekla, Marina Zenovich, osvojila Emmyje kao najbolja redateljica i scenaristica nefikcionalnog programa, i to za dokumentarac 'Roman Polanski: Wanted and Desired'. HBO i dalje ostaje najnagrađivanija TV mreža s 21 nagradom, a vidjet ćemo hoće li sljedeće godine biti kakvih promjena u nominacijama i nagradama. Popis svih nagrađenih pogledajte na službenoj stranici Emmyja ovdje.

Komentari

Nema komentara.