Brokeback Bollywood - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Brokeback Bollywood

Brokeback Bollywood

Nakon ukidanja zakona o progonu homoseksualnosti, Indija će vidjeti prvi gay poljubac u domaćem filmu!

s.p. 29.01.2010 0 komentara

Brokeback Bollywood

Bollywood snima najviše filmova na svijetu, ali tek sada treba izaći prvi domaći film koji će eksplicitno prikazivati mušku homoseksualnost. 'Dunno Y...Na Jaane Kyun' već zovu indijskom 'Planinom Brokeback' jer je riječ o drami koja se ozbiljno bavi intimnom vezom između dvojice muškarac - Indijaca. Glavnu ulogu tumači Kapil Sharma koji glumi homoseksualca koji želi postati model, a glumac je istakao da je strogo pazio da njegov lik ne ispadne karikaturalan. Zanimljivo je da je redatelj filma Anil Sharma koji je inače poznat po - macho akcijskim filmovima!

Film će imati premijeru u svibnju, a zasad se ne zna puno detalja o filmu. Samo je izišao poster koji prikazuje dvojicu muškaraca u romantičnom položaju, što je bilo dovoljno da uzburka duhove. u Indiji je dugo vremena i heteroseksualni poljubac bio tabu, a homoseksualnost se zakonski progonila.

Tek nedavno je ukinut taj represivni zakon, pa je ovaj film očito znak novoga doba. Dosada je bilo snimljeno nekoliko filmova lezbijske tematike ('Vatra' Deepe Mehte), a muška homoseksualnost je u mainstream filmovima uglavnom prikazivana u komedijama ('Dostana'). Indijski gay aktivisti su izjavili da podržavaju pozitivne trendove prema prikazu homoseksualnosti, no čekaju da vide ovaj novi film pa će tek onda reći svoje mišljenje o njemu.

Komentari

Nema komentara.