Traže se filmski kritičari! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Traže se filmski kritičari!

Traže se filmski kritičari!

Dani hrvatskog filma školuju filmske kritičare kojima nude i prostor za objavljivanje!

s.p. 02.03.2010 1 komentara

Traže se filmski kritičari!

I u vrijeme velike recesije traže se novi filmski kritičari! Objavljeno je da će za vrijeme ovogodišnjih 19. Dana hrvatskog filma od 06. do 10. travnja u suradnji sa Hrvatskim filmskim ljetopisom biti organizirana radionica filmske kritike pod nazivom 'Kritični dani'. Kroz niz od pet cjelodnevnih predavanja polaznici će se upoznati s osnovnim postulatima filmske kritike. Uz teorijska predavanja, radionica će sadržavati i praktični rad gledanja festivalskih projekcija, analize filmova te pisanja kratkih tekstova. Najbolji završni rad, esej o jednom od odabranih filmova na Danima, bit će objavljen u Hrvatskom filmskom ljetopisu.

Predavači su ugledni kritičari i filmolozi: profesorica filmske kritike na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu Diana Nenadić, izvršni urednik Hrvatskog filmskog ljetopisa Tomislav Šakić, te književnica i novinarka Mima Simić. Uz svoje osobne kontakte, svi zainteresirani u prijavi trebaju priložiti vlastiti kreativno napisani životopis. Prijave se primaju na e-mail dhf@sczg.hr (nasloviti: Natječaj - Kritični dani). Rok za prijavu traje do 22. ožujka, a potom će predavači odabrati 12 polaznika ove radionice.

Također će u sklopu 19. Dana hrvatskog filma biti organiziran i jednodnevni pitching forum 'Market ideja' čiji je cilj potaknuti suradnju autora, tvoraca ideja i producenata, odnosno producentskih kuća. Na Market ideja mogu se prijaviti redatelji/autori s idejom audiovizualnog projekta bez ograničenja formata (igrani,dokumentarni, V projekt…). Pokretanjem ovog foruma otvorila bi se nova mogućnost filmskih i tv suradnji baziranoj na kvaliteti projekta. Prijavu treba poslati na e-mail dhf@sczg.hr (nasloviti: Natječaj – Market ideja). Rok za prijavu je 21.ožujka, do 23.59h. Izabrani ce sudionici biti obaviješteni najkasnije do 28. ožujka 2010. Više o uvjetima prijavljivanja na oba projekta te prijavnicu potrazite na www.sczg.hr/dhf.

VAŽNO!
Organizatori su objavili da službena e-mail adresa Dana hrvatskog filma dhf@sczg.hr nije u funkciji te se ovim putem ispričavaju svima koji već danima pokušavaju neuspješno poslati svoje prijave i radove. Stoga je rok za prijave na radionice produljen do 1. travnja, a rok za natječaj za Kućni reklamni video-KRV traje do 6. travnja.

Komentari
A: clivia3 11.03.2010 Pogledaj profil

a zašto ova mail adresa ne radi?pokušavam već nekoliko puta i ništa...