Napokon IMAX u Hrvata! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Napokon IMAX u Hrvata!

Napokon IMAX u Hrvata!

IMAX dolazi u Hrvatsku! Toliko stvaran da ga možeš dodirnuti, toliko snažan da ga možeš osjetiti…

filmski.net 13.04.2010 1 komentara

Napokon IMAX u Hrvata!

Kristalno čista slika, laserski preciziran zvuk, poseban raspored sjedala, gigantsko specijalno dizajnirano filmsko platno, posebni najno­viji digitalni projektori, 3D uz najmodernije polarizirane 3D naočale, dvorana izgra­đena prema posebnim parametrima... Sve to, a i još puno više, sadržavat će hr­vatski IMAX u CineStar Areni!

IMAX je najmoderniji kino sustav koji ima posebno dizajniranu dvoranu, raspored sjedala i veliko filmsko platno pa je vidno polje gledatelja u potpunosti fokusirano samo na film. Time se stvara dojam da se nalazite u samom filmu kojeg gledate. Za IMAX kina filmovi se snimaju na poseban način, s posebnim kamerama i iz posebnih kutova, a projiciraju se na platno pomoću dva projektora.

Hoće li ovako izgledati prvi zagrebački i hrvatski IMAX?

IMAX dvorana u sklopu CineStara Arena, čije smo otvorenje već najavili, imat će ukupni kapacitet od 502 sjedala, što će ju učiniti jednom od najvećih IMAX dvorana u ovom dijelu Europe, a biti će opremljena digitalnim projektorima najnovije generacije (II Series) tvrtke Christie. Upravo ti projektori omogućit će iznimno visoku rezoluciju –  do 8 puta više razlučivosti slike. Posebno iskustvo za filmofile biti će IMAX 3D - najbolja 3D tehnologija na svijetu!

Dimenzije IMAX platna u CineStaru Arena su 24,3 x 13,7 metara (333m2), a platno je premazano srebrom kako bi se povećala količina svjetla koje se reflektira nazad u publiku. Platno je perforirano tisućama malih rupica kako bi propuštalo zvuk iz zvučnika koji se nalaze iza njega, a stadionski raspored sjedala pod kutom od 45 stupnjeva samo doprinosi cjelovitom doživljaju. 

Cinestar Arena otvara se krajem godine, u prosincu u Arena centru koji se trenutno gradi u zagrebačkom naselju Lanište, a prostire se na čak 175 tisuća četvornih metara. CineStar Arena imat će 10 kino dvorana koje uključuju i dvije Gold Class dvorane, ukupnog kapaciteta 1712 sjedala. Bit će to u potpunosti digitalizirani multipleks, što znači da se u njemu filmovi neće puštati s uobičajene 35mm kopije već će sve dvorane biti opremljene digitalnim projektorima.

Komentari
A: skokan 14.04.2010 Pogledaj profil

Više ne zaostajemo za svijetom!
Jedva ćekam 12.mjesec