Annie je zajahala zmaja - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Annie je zajahala zmaja

Annie je zajahala zmaja

Na prvoj dodjeli animiranih nagrada Annie koja se održala bez Disneya trijumfirao je Dreamworksov 'Kako izdresirati zmaja' u 10 kategorija.

z.m.k. 07.02.2011 1 komentara

Annie je zajahala zmaja

Eh, prošle godine mirne duše mogli smo reći da je dodjela nagrada Annie, koje dodjeljuje Međunarodno društvo animiranih filmova (International Animated Film Society) savršena prognoza za dobitnike Oscara u animiranim kategorijama.

Ove godine držat ćemo jezik za zubima, jer iako je 'Kako izdresirati zmaja' u subotu proglašen najboljim animiranim filmom, Pixarova 'Priča o igračkama 3' i dalje je glavni favorit za Oscara. No, Pixar je dio studija Disney koji je pred nekoliko mjeseci, nezadovoljan propozicijama natjecanja, odlučio bojkotirati Annie nagrade. I sada su se one po prvi puta održale u ovom, 'sakatom' izdanju.


'Dan i noć', cijeli film


'Priča o igračkama 3' bila je doduše nominirana za najbolji animirani film na Annijima, baš kao i Disneyeva 'Vrlo zapetljana priča', a Pixarov 'Dan i noć' čak je i pobijedio u kategoriji najboljeg kratkog filma. No ni Disney ni Pixar nisu ni na koji način bili uključeni u organizaciju niti su lobirali za svoje filmove.

Podsjećamo, Disney je revoltiran sustavom glasovanja za kojeg smatra da direktno favorizira Dreamworksove filmove. Sudeći po ovogodišnjim rezultatima, čini li vam se da ima istine u tome?

Popis svih dobitnika možete vidjeti ovdje.

Komentari
A: call09 11.02.2011 Pogledaj profil

Nigdje ne piše da trebaju biti zabavni, međutim mišljenja su različita i svako ima pravo na svoje. Toy Story trilogija i WALL-E su više od crtića, definitivno!