Doveslajte u Booksu po animiranu fantastiku  - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Doveslajte u Booksu po animiranu fantastiku

Doveslajte u Booksu po animiranu fantastiku

Animator i ilustrator Zdenko Bašić, poznat kao autor Gibonnijevih spotova, u zagrebačkoj Booksi predstavlja novi film i tri slikovnice.

filmski.net 19.09.2011 0 komentara

Doveslajte u Booksu po animiranu fantastiku

Ilustrator i animator Zdenko Bašić svjetsku je slavu stekao ilustrirajući 'Alisu u zemlji čudesa', a poznat je i kao autor triju Gibonnijevih spotova ('Žeđam', 'Toleranca', 'Vesla na vodi'). Njegov se alegorijski animirani film 'Guliver', inspriran Swiftovim klasikom, 2010. okitio glavnom nagradom Dana hrvatskog filma.

Na tribini koja će se održati u Booksi u utorak, 20. rujna u 19 sati, moći ćete pogledati i 'Vesla', film koji je Bašić napravio u suradnji s Manuelom Šumbercom, u kojem tajanstveni veslač dječaka i njegovu plišanu igračku vodi u snoviti svijet iznad oblaka. Voditelj tribine Srđan Laterza s Bašićem će popričati o literarnim inspiracijama za filmove i novim i starim ilustratorskim projektima.

Spot za Gibonnijeva 'Vesla na vodi'

Bašić će u Booksi predstaviti i tri ilustratorske ekskluzive: slikovnicu Sjeverozapadni vjetar, u kojoj je skupio priče koje su mu bake pripovijedale u djetinjstvu. Za stranog izdavača izlazi Steampunk Poe, zbirka priča američkog klasika strave obogaćena ilustracijama u stilu sve popularnijeg retrofuturističkog stila iz naslova u kojem će uskoro oslikati i Frankensteina. Još jednog klasika s Bašićevim ilustracijama, Collodijeva Pinokija, objavit će uskoro Planetopija pod nazivom Pinokijeve pustolovine.

Booksa vas poziva da zaveslate u Bašićeve fantastične svjetove!

Komentari

Nema komentara.