Kung Fuom do animiranih nagrada - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Kung Fuom do animiranih nagrada

Kung Fuom do animiranih nagrada

'Kung Fu Panda 2' ima najviše nominacija za animiranu nagradu Annie, a slijede je 'Mačak u čizmama' i 'Rango'. Disney i Pixar opet izvisili.

s.p. 06.12.2011 0 komentara

Kung Fuom do animiranih nagrada

Objavljene su nominacije za 39. nagradu Annie koja se dodjeljuje animiranim filmovima, i to u organizaciji holivudske podružnice animatorske udruge ASIFA. 'Kung Fu Panda 2' je osvojila 12 nominacija, uključujući i onu za najbolji film i redatelja. 'Mačak u čizmama' i 'Rango' su dobili po 9 nominacija, 'Auti 2' su nominirani 7 puta, a 'Avanture Tintina' imaju ukupno 5 nominacija.

Osim svih ovih navedenih filmova, za najbolji dugometražni animirani film nominirani su još i 'Rio', 'Arthur Božić', 'Arrugas' ('Wrinkles'), te te dva filma koje smo mogli vidjeti na našem Animafestu - 'Chico i Rita' i 'Život jednog mačka'.


'Kung Fu Panda 2', trailer.

2009. je DreamWorksova 'Kung Fu Panda' osvojila 11 nagrada Annie, pa je i nastavak tog filma veliki favorit, osobito ako se uzme u obzir da su filmovi konkurentskih studija Disney i Pixar obično zapostavljeni. Prošle godine su Disney i Pixar bojkotirali nagradu Annie zbog toga što svatko može kupiti članstvo u ASIFA-i i glasati za pobjednika, a ove godine opet sudjeluju na nagradama.

Pixarov 'Auti 2' dobio je nominaciju za najbolji dugometražni film, ali zanimljivo je da nema nominaciju za najboljeg redatelja, scenarij i glumce koji daje glasove. Osvajači nagrada Annie bit će proglašeni 4. veljače 2012., a popis svih nominiranih možete potražiti ovdje.

Komentari

Nema komentara.