Originalni animirani Čovjek-pauk - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Originalni animirani Čovjek-pauk

Originalni animirani Čovjek-pauk

Disney izdaje specijalnu DVD kolekciju originalne Spider-Man animirane serije. Strip, film, crtani - sve je tu, pa tko voli, nek se ulovi u mrežu.

04.07.2004 0 komentara

Originalni animirani Čovjek-pauk

Osam godina prije nego što je Tobey Maguire uopće rođen, Spider-Man je ispucao svoju prvu mrežu preko američkih TV ekrana. Animirana serija, rađena prema istoimenom stripu, prikazivala se od 1967. do 1970. na programu ABCa.

Svima je, naravno, poznata priča o štreberu Peteru Parkeru koji nakon ugriza radioaktivnog pauka dobiva specijalne moći. Nakon što nije uspio spriječiti smrt svoga ujaka, mladić shvaća da uz velike moći, dolazi i velika odgovornost. Od tada nadalje, on će koristiti svoje moći kako bi zaštitio nevine i stao na kraj kriminalu.

Prvi primjerak stripa pojavio se 1962. i isticao se po tome što je superheroja je po prvi puta prikazao kao antijunaka. Dok se razračunavao s bizarnim negativcima, Petera Parkera mučili su manjak samopouzdanja, nesretna zaljubljenost... s druge strane, animirani Spider-Man je bio tipični akcijski junak koji nije imao vremena za brigu i muke.

Paralelno s izlaskom filma Sama Raimija 'Spider-man 2', izlazi i Disneyevo animirano izdanje 52. epizode originalne serije iz 1967. kroz koje se Spidey fajta protiv svojih neprijatelja; Dr. Octopusa, The Green Goblina, Mysteria, The Rhina, Dr. Magneta itd. Ove 52 polusatne episode na 6 CD-a čine najsadržajniji animirani DVD set ikada. Kolekciju možete nabaviti putem Interneta, na ovoj stranici, a koga zanima nešto više, klik ovdje.

Komentari

Nema komentara.