Od Animafesta do Annecyja - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Od Animafesta do Annecyja

Od Animafesta do Annecyja

Animafest i MSU odabrali animirane radove za medijsku fasadu MSU, a Annecy objavio popis filmova u konkurenciji za nagrade.

s.p. 26.04.2013 0 komentara

Od Animafesta do Annecyja

Animafest Zagreb objavio je da je na natječaju za medijsku fasadu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu odabrano 16 raznovrsnih animiranih radova. Izbor su izvršili umjetnički direktor Animafesta Daniel Šuljić i kustosica zbirki filma, videa, fotografija i medijske umjetnosti MSU-a Leila Topić. Početak projekcija bit će 29. svibnja u 19.00 sati, a moći će se gledati i tijekom trajanja festivala Animafest Zagreb 2013, čije će se 23. izdanje održati od 4. do 9. lipnja.

Odabranih šesnaest radova karakterizira raznovrsnost animacijskih tehnika, odnosno autorskih pristupa. Među njima nalaze se apstraktna djela poput filma 'Unfettered' kanadske autorice Sandre Eber, 'Kihi-kuhi' Finkinje Marije Björklund ili rada 'Ostali tragovi' švicarsko-hrvatske umjetnice Michaele Müller, ali i narativni filmovi poput 'Čobana' hrvatskog autora Matije Pisačića, 'Donijela sam kolača' još jedne domaće autorice Ivane Pipal i rada 'We have no tickets' kineskog autora Baoa Jiana. Popis svih radova koji će se moći vidjeti na medijskoj fasadi MSU-a u okviru projekta Animation goes MSU je ovdje.
 
Nedavno su objavljena imena 9 filmova koji će se natjecati za glavnu nagradu na uglednom festivalu animiranog filma u Annecyju. To su:
'2096: A Story of Love and Fury, r: Luiz Bolognese, Brazil
'The Apostle', r: Fernando Cortizo, Španjolska
'Arjun: The Warrior Prince', r: Arnab Chaudhuri, Indija
'Berserk Golden Age Arc II: The Battle of Doldrey', r: Toshiyuki Kubooka, Michael Sinterniklaas, Japan
'Jasmine', r: Alain Ughetto, Francuska
'Khumba', r: Anthony Silverston, Južna Afrika
'Legends of Oz: Dorothy’s Return', r: Dan St. Pierre i Will Finn, SAD
'My Mommy is in America and She Met Buffalo Bill', r: Marc Boréal & Thibaut Chatel, Francuska/Luksemburg
'Pinocchio', r: Enzo D’Alo, Italija/Luksemburg/Francuska/Belgija

Festival će otvoriti Pixarov 'Monsters University', održava se od 10. do 15.06., a dodatne informacije o Annecyju možete potražiti ovdje.

Komentari

Nema komentara.