Dalmatinske festivalije - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Dalmatinske festivalije

Dalmatinske festivalije

Split Film Festival traži polaznike 3D radionice i volontere, zadarski Avvantura Festival nudi art filmove, a šibenski Supertoon crtiće.

s.p. 15.07.2013 0 komentara

Dalmatinske festivalije

Split Film Festival organizira radionicu 3D (stereoskopskog) filma koja će se održati u Splitu od 9. do 16. rujna 2013. Radionica je namjenjena svim zaljubljenicima u film. Sudjelovanje na radionici je besplatno a broj je mjesta ograničen. Voditelji radionice bit će Zoran Zelić, umjetnik s njujorškom adresom i filmski redatelj Joško Jerončić.

Sedmodnevna radionica započet će prije Festivala a polaznici će imati priliku kroz dva dana, tijekom Festivala (14. – 21. rujna), montirati snimke i pretvoriti ih u trodimenzionalni kratkometražni film. Rok za prijave je 3. kolovoza 2013. Zainteresirani mogu svoje prijave s motivacijskim pismom i kratkim životopisom slati na info@splitfilmfestival.hr

Ove godine Splitski filmski festival/Međunarodni festival novog filma (14.-21. rujna 2013.) slavi 18. rođendan i odvija se pod motom Odgovornost/Optimizam/Tolerancija! Ako ste i vi punoljetni, odgovorni, optimistični i tolerantni, pozivamo vas da se kao volonter uključite u rad Festivala. Možete pomoći svojim idejama i radom bez novčane naknade u raznim službama Festivala, a zauzvrat vam nudimo dobru zabavu, stjecanje novih iskustava i uvid u svijet filma i recentne filmske produkcije.

Kratak životopis i obrazloženje motivacije za prijavu možete poslati (subject: volonteri) isključivo na mail adresu info@splitfilmfestival.hr. Krajni rok za prijave je 27. kolovoza 2013. Detaljne informacije su dostupne na web stranici festivala www.splitfilmfestival.hr

Od 24.08 do 31.08 u Zadru, na 4. AVVANTURA FESTIVALU FILMFORUMZADAR će se okupiti ljubitelji i profesionalci filma i cijeli tjedan uživati u zanimljivim filmskim druženjima i naslovima: od novih arthouse filmova, prvijenaca, dokumentaraca, kratkih filmova, mainstream naslova. Filmove glavnoga prorama, u koji ulaze europske koprodukcije, ocjenjuje renomirani međunarodni stručni žiri u sastavu: Arta Dobroshi, Krzysztof Zanussi, Shigeru Umebayashi, Dean Šoša i Christian Jeune. Austrija je 'Zemlja partner', premijerno se prikazuje pobjednik filmskog festivala Rotterdam (Tiger Award), film 'Soldate Jeannette' autora Daniela Hoesela. Prikazat će se i koprodukcija 'Košnice', te novi hrvatski film 'Obrana i zaštita'.

Manje od dva tjedna dijeli nas od 3. izdanja međunarodnog festivala animacije SUPERTOON koji se održava od 28. srpnja do 2. kolovoza na čak sedam lokacija u Šibeniku. Uz bogat natjecateljski program koji uključuje Međunarodnu konkurenciju kratkometražnog igranog filma ANIMASAURUS REX, Međunarodnu konkurenciju filmova za djecu i mlade PLANKTOON te Međunarodnu konkurenciju animiranih glazbenih spotova SUPERTUNES, Supertoon će ove godine u sklopu popratnih programa prikazati program filmova o animiranom filmu ANIMATRAZ koji publiku vodi na putovanje 'prapoviješću' animacije - prvim animacijskim tehnikama, europskim i svjetskim pionirima animiranog filma kao što su ruski animator Aleksandar Ptuško i autor prvog animiranog filma Quirino Cristiani. U filmu 1001 crtež, kroz tajne animacijskog zanata vodi nas naš genij animacije Dušan Vukotić.  

Program ANIMATRAZ na rasporedu je svakog dana trajanja festivala, od 18 sati u prostorima tamnice Muzeja Grada Šibenika. Uz redovnu dnevnu dozu zabave, Supertoon i ove godine nastavlja s noćnim tulumima, uz Kino na plaži Banj gdje će se svake večeri od 23 sata prikazivati konkurencija animiranih glazbenih spotova SUPERTOON SUPERTUNES. Riječ je o prepoznatljivom i rado viđenom Supertoonovom programu s kojim je naš festival gostovao na desetak domaćih i svjetskih festivala, a u kojem će se ove godine predstaviti čak 66 spotova u četiri tematska bloka.

Pročitajte i ...
Komentari

Nema komentara.