Animirani dokumentarci u Tuškancu! - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Animirani dokumentarci u Tuškancu!

Animirani dokumentarci u Tuškancu!

Prijavite se na trodnevnu radionicu ANIDOX ADRIATIC, a očekuje vas i besplatna projekcija filma 'Usvajanje odobreno'!

s.p. 27.11.2015 0 komentara

Animirani dokumentarci u Tuškancu!

Kino Tuškanac, 4. – 6. 12. 2015.

Hibridne filmske forme u kojima se susreću animacija i dokumentarizam već više desetljeća bude veliki interes filmskih studija diljem Europe i svijeta, a u posljednjih su nekoliko godina sve popularnije i u Hrvatskoj. U organizaciji Ustanove Zagreb Film, u suradnji s nezavisnim animacijskim studiom Adriatic Animation u Zagrebu se održava trodnevna radionica ANIDOX ADRIATIC, namijenjena profesionalcima s polja animacije i dokumentarizma. Radionica se održava od petka 4. do nedjelje 6. prosinca u kinu Tuškanac, a uključuje niz predavanja i case-studyje gostiju iz Hrvatske i inozemstva, predstavljanje hrvatskih i međunarodnih projekata te okrugli stol na temu animirano-dokumentarnih filmova.

Na radionici sudjeluje niz domaćih te europskih profesionalaca: Vanja Andrijević, producentica iz tvrtke Bonobostudio; Nenad Puhovski, direktor i producent iz tvrtke Factum; Annegret Richter, selektorica animiranog programa festivala DOK Leipzig; Bastien Dubois, francuski autor animiranih filmova te Andrea Martignoni, autor glazbe animiranih dokumentarnih filmova.


'Usvajanje odobreno', trailer.


Kao posebna zanimljivost, u suradnji s nadolazećim Human Rights Film Festivalom, u sklopu radionice održat će se projekcija dugometražnog animirano-dokumentarnog filma 'Usvajanje odobreno' (2012.) u režiji Laurenta Boileaua i Junga Henina, koji je na Animafestu 2013. osvojio Grand prix i Nagradu publike. 'Usvajanje odobreno' snažna je, dirljiva, duhovita i ljupka autobiografska priča južnokorejskog animatora Junga, jednog od 200 tisuća djece posvojene nakon Korejskog rata. Projekcija filma održat će se u petak, 4. prosinca, u kinu Tuškanac s početkom u 17 sati. Ulaz je slobodan.

Nakon radionice uživajte u programu posvećenom animiranim dokumentarcima u organizaciji partnera Anidoxa, Animateke (SLO). Više informacija na www.animateka.si (Animadok Film Retrospective). Radionica je otvorena za sve zainteresirane, uz obaveznu prethodnu prijavu na e-mail adresu: anidox@adriaticanimation.hr. Rok za prijavu je 3. prosinca. Program radionice dostupan je na ovom linku

Komentari

Nema komentara.