Disney se priprema za Božić - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Disney se priprema za Božić

Disney se priprema za Božić

Velika mišja kuća ne gubi ni trenutka i bavi se gomilom novih projekata, koji se uglavnom pak svode na recikliranje starih.

k.j. 09.10.2004 0 komentara

Disney se priprema za Božić

DVD izdanje ovakvo, onakvo, nastavak filma, nastavak nastavka filma, nastavak na DVD-u... bezbroj je mogućnosti. Disneyev šef, Michael Eisner, koji će uskoro odstupiti s te pozicije, iskoristit će nekoliko posljednjih aševa koje čuva u rukavu, valjda kako bi ga pamtili po dobrim potezima, a ne po izjavam tipa '2D animacija je mrtva, kao i crno-bijeli film.' Pa evo, uz gomilu događanja tipa 'izdali smo još jedan DVD danas', prenosimo vam nekoliko zanimljivijih Disneyevih poteza.

Krenimo s jednom najavom: nakon nekoliko odgađanja, zakazan je, ovaj puta nadamo se konačni, datum izlaska trostrukog DVD izdanja legendarnih Miyazakijevih animiranih filmova 'My Neighbor Totoro', 'Nausicaä of the Valley of the Wind' i 'Porco Rosso'. Sjećate se, Disney i Miyazaki imaju ugovor o distribuciji njegovih filmova, no Disney se baš i nije pokazao prerevnim u ispunjavanju svojih obaveza i reklamiranju spomenutih filmova. Ovaj set od tri puta po dva DVD-a trebao je izaći još u osmom mjesecu 2004., a sada je najavljen za 22. veljače 2005. Živi bili pa... jelte.

'A kaajaaznaam.. taj Dizni mi je malo... onak'

Jedno Disneyevo dugoočekivano DVD izdanje konačno se pojavilo u trgovinama. Radi se o 'Aladdinu' i njegovom takozvanom 'platinum editionu' koje se sastoji od dva diska. Možete ga nabaviti na Amazonu za 19.50 dolara ili na BestBuyu za 16 dolara. Da sad ne ulazimo u detalje, njegovu detaljnu recenziju možete pročitati ovdje, a opći dojam je da se konačno radi o jednom poštenom izdanju, među najboljima u Disneyevoj kolekciji, s gomilom sadžaja, malo samoreklame i vrhunskom kvalitetom zvuka i slike.

Posljednja vijest tiče se planova izrade dugih animiranih filmova i, iako graniči s ludošću i kretenizmom, ne možemo reći da smo njome izenađeni. Naime, nakon priča oko snimanja 'Toy Story 3', potvrđeno je da se u Disneyu ne radi samo treći, već i četvrti nastavak ove priče i to istovremeno. Zasada su još u fazi izrade priča, ali nadaju se da će se one jednog dana materijalizirati u formi filma pred vašim očima, dragi naši. Ima li potrebe da ovo uopće komentiramo?

Komentari

Nema komentara.