Novi pogled na Madagascar - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Novi pogled na Madagascar

Novi pogled na Madagascar

Izgleda da je basnasti tip filmova upravo ona kombinacija koja privlači univerzalnu publiku, tako je i sa 'Dreamworksovim' novim projektom.

d.g. 14.02.2005 0 komentara

Novi pogled na Madagascar

Upravo ovih dana pušten je u opticaj najnoviji trailer za već najavljivani kompjuterski animirani film 'Madagascar' i to ekskluzivno, na očito sve prestižnijim, 'Yahoo' filmskim stranicama. Iako se i prije mogla vidjeti kratka montirana sekvenca, ova je puno dorađenija i vjernije prikazuje radnju, a pogotovo ludi i rejverski svijet madagaskarskih lemura. Iako je još oko 30% filma potrebno doraditi do konačne premijere, neki prvi osvrti  na test prikazivanja su prilično pozitivni, a i sam trailer obećava priličnu zabavu.

Kao što smo već prije spomenuli i ovaj film se najlakše može svrstati u basnu, ali je radnja smještena unutar realnog okružja, u prvom dijelu to je New York, a kasnije maleni otok usred oceana. U njujorškom dijelu se upoznajemo s glavnim akterima- četri afričke životinje koje uživaju u lagodnom životu zoološkog vrta unutar Central Parka. To su zebra Marty (Chris Rock), lav Alex (Ben Stiller), hipohondrična žirafa Melman (David Scwimmer) i trudna nilska konjica Gloria (Jada Pinkett Smith). Uz njih, tu su i grupa 'mafija- style' prepredenih pingvina te čitava gomila madagaskarskih životinjica predvođenih Kraljem Lemura kojem glas daje Sacha Baron Cohen poznatiji u nas i u svijetu kao Ali G!!!

Radnja se razvija kada jednog dana Marty odluči da želi osjetiti kakav je život van rešetaka i sa svojim prijateljima pobjegne u ludi provod ulicama velike jabuke. Četri divlje životinje izazivaju kaos na ulicama New Yorka i nakon hvatanja bivaju prebačene na brod koji bi ih trebao deportirati u Afriku. Međutim, grupa odmetnutih pingvina odluči sabotirati brod i tako se naši heroji naviknuti na gradski život nađu izgubljeni i potpuno izbezumljeni u divljini Madagaskara. Lutajući otokom upoznaju se s lokalcima, malim životinjama nalik na lemure i polako se prilagođavaju svojim stvarnim korijenima.

Film bi trebao zabljesnuti na američkim kino platnima u ljeto ove godine, a  vjerojatno nedugo zatim i u nas, kako to ažurno biva sa sličnim animiranim hitovima. Do tada, kada god prošetate zoološkim vrtom  i po tko zna koji put se pitate 'Kako li je samo ovim jadnim životinjama!?' možda će vam ideja iz ovog duhovitog filma malo olakšati, ipak razumljivu grižnju savjesti. Dakle, grrrrrooarrr do ljeta i budite dobri prema životinjama, ma gdje one bile...

Komentari

Nema komentara.