BAFTA nominacije-sektor animacija - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      BAFTA nominacije-sektor animacija

BAFTA nominacije-sektor animacija

BAFTA-ine nominacije dodijeljene su animiranim filmovima koji su se, uz kategoriju za kratki animirani, prikrali i u kategorije igranog dugometražnog filma.

22.01.2004 0 komentara

BAFTA nominacije-sektor animacija

Nagradu koja se može opisati kao britanski Oscar dodjeljuje The British Academy of Film and Television Art, a ovogodišnja svečana dodjela održat će se 15. veljače u Londonu, s prijenosom na TV postaji BBC ONE.

Nekim čudom među kategorijama ove nagrade ne postoji kategorija za najbolji dugometražni animirani film, ali zato postoji ona za najbolji kratki animirani film. Zato su se najbolja prošlogodišnja animirana ostvarenja morala progurati u različite kategorije zajedno s igranim filmovima.

Šarmantne Tripletes de Belleville

"Finding Nemo" se tako našao u kategoriji filma godine koju dodjeljuje mobilni opertater Orange (Orange Film of the Year). "Belleville Rendez-Vous" i "Spirited Away" nominirani su za najbolji film iz ne-engleskog govornog područja.

U kategoriji kratkog animiranog filma za nagradu će međusobno konkurirati "Nibbles" (nominiran i za nagradu Annie), "Dad's Dead", "Dear Sweet Emma", "Jojo in the Stars", i "Plumber".

Kompletne nominacije pogledajte na BAFTinim stranicama.

Komentari

Nema komentara.