Cameron spašava prave Navi'je - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Cameron spašava prave Navi'je

Cameron spašava prave Navi'je

Slavni redatelj 'Avatara' odlučio je za promjenu spašavati ekosustav i ljude na planetu Zemlja, te će im pomoći svojim najefektnijim oružjem - 3D kamerom!

s.p. 06.09.2010 1 komentara

Cameron spašava prave Navi'je

Nakon ogromnog uspjeha 'Avatara', James Cameron je stalno najavljivao snimanje novih avantura na planetu Pandora, no izgleda da će se ipak - spustiti na Zemlju. Empire je prenio vijest iz brazilskih novina kako će Cameron snimati dokumentarac koji će se baviti stvarnim sudbinama urođenika iz amazonske prašume.

Ekološki dokumentarac bavit će se brazilskim plemenom Xikrin-Kayapo koje se protivi izgradnji brane na rijeci Xingu jer će ona izazvati raseljavanje barem 16.000 stanovnika okolnog područja. Iako brazilska vlada tvrdi da je uložila milijune dolara u ublažavanje štetnih posljedica, plemenski aktivisti im ne vjeruju i pozvali su Camerona na susret s plemenskim starješinama. Redatelj će kamerom zabilježiti svoj susret s urođenicima, a kratki film koji će snimiti trebao bi se naći na posebnom DVD izdanju 'Avatara' koje će izaći u prodaju ovog Božića.

Cameron je izjavio da nije mogao odbiti odbiti poziv u pomoć očajnih brazilskih Indijanaca, te je prokomentirao da borba urođenika protiv veće, jače i moderne sile zaiste nalikuje priči njegovog filma. Za razliku od junaka 'Avatara', Cameron se neće služiti oružjem nego 3D kamerom koja će budućim generacijama predstaviti život i kulturu Indijanaca, a dokumentarac bi se mogao naći i u svjetskim kinima.

Komentari
A: Writer 13.09.2010 Pogledaj profil

Zadnji put je protjerao zločeste Zemljane, a sada će...
Isto.
Tko će ispasti loš, to samo James zna.