Grubo ušutkan Moore - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Grubo ušutkan Moore

Grubo ušutkan Moore

Bush je dobio izbore i mi zaista završavamo s ovom pričom. I Michael Moore je poražen i razočaran najavio da će podržati Hillary Clinton da se kandidira.

m.n. 04.11.2004 0 komentara

Grubo ušutkan Moore

Američki su izbori gotovi i koliko god se nadali, za mnoge nisu dobro završili. Jedan od njih je popularni Michael Moore, uvijek spreman namirisati skandal. Prvi puta nakon mnogo godina upravo je on ostao bez teksta. Do jučer je u svom prepoznatljivom stilu tražio i najmanji znak da su njegove knjige i filmovi požnjele barem neki uspjeh. Ne, nacija ga razočarala.

Nakon što je 1,300 njegovih kamera snimalo biračka mjesta u Floridi i Ohiu, odlučno da uhvati pa i najmanji prljavi trik, negdje oko ručka postalo je očito da je bitka izgubljena. Bush, njegov najveći neprijatelj i čovjek kojeg prezire, osvojio je sljedeći četverogodišnji mandat.

Moore, koji je u protekle četiri godine, tijekom vladavine republikanaca, napisao tri knjige polazeći od pretpostavke da su izbori bili ukradeni, jučer je bio malo potišten. Cijelo ovo razdoblje posvetio je Bushovom porazu. Anegdotice govore da je gospon Moore čak i na koljenima pred kamerama nacionalne televizije molio trećeg predsjedničkog kandidata Ralpha Nadera da ne ulazi u izbornu utrku i ne uzima glasove Kerryju.

Ipak, brojke govore same za sebe i evidentno je da čak da su i svi Naderovi glasači glasali za Johna Kerryja, Bush bi ipak, tužno, ali istinito, pobjedio na izborima. S druge strane, postoje podaci da je Mooreov 'Fahrenheit 9/11' koji prikazuje prebrojavanje u Floridi i navodi veze između Bushevih i Saudijske Arabije snažno utjecao na mlade birače.

Iako je slavni dokumentarist ulagao silnu energiju da bi se film prikazao na američkim mrežama večer uoči izbora i da pomakne još koju polugicu u glavama Amerikanaca, to mu nije pošlo za rukom. Nakon što je saznao za rezultate, javno je pozvao Hillary Clinton da se kandidira 2008. i trenutno se nagađa da će svoju pažnju i volju (a ovaj je ima) usmjeriti na njenu pobjedu.

Komentari

Nema komentara.