Busssh, gadiššš mi sse! - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Busssh, gadiššš mi sse!

Busssh, gadiššš mi sse!

Michael Moore, podjednako žestok kao filmaš i kao ljevičar, predstavio je svog favorita za predsjedničke izbore u SAD-u. Dame i gospodo, general u mirovini, Wesley Clark!

22.01.2004 0 komentara

Busssh, gadiššš mi sse!

Moore je ovu odluku objavio na svojoj web stranici i to pod naslovom "I'll Be Voting for Wesley Clark/Good-Bye Mr. Bush". Ovo svakako nije prvi put da je Oscarom nagrađeni autor dokumentarca "Ludi za oružjem" otvoreno iskazao svoju mržnju i prezir prema sadašnjem američkom predsjedniku. Dapače, napisao je i cijelu knjigu na tu temu "Dude, Where's My Country?".

Sam sebe deklarira kao "militantnog pacifista", Bushu (između ostalog) najviše zamjera uplitanje SAD-a u rat, a ipak je odlučio dati svoj glas i podršku bivšem generalu?!?

"Osjećam ga kao ljudsko biće, kao osobu i individualca koji bi mogao voditi ovu zemlju", napisao je Moore. Clarkov nedostatak iskustva u bavljenju politikom doživljava isključivo kao prednost i kao mogućnost da se u Bijeloj kući, napokon, pojavi malo "svježeg zraka".

Također, uvjeren je da će Clark okončati rat u Iraku i da će se zauzeti za prava žena, Afroamerikanaca i radnih ljudi SAD-a, a posebno mu se svidjelo što najavljuje uvođenje novog programa oporezivanja po kojem oni koji imaju više - plaćaju više. Daleko najvažniji Moorov argument za Clarka je uvjerenje da od svih demokratskih kandidata upravo on ima najviše izgleda da pobijedi Busha.

Predsjednički izbori trebali bi se održati krajem ove godine. Kao i uvijek, dosad najveći broj glasača opredijeljit će se između kandidata dviju najjačih stranaka - republikanske i demokratske. Republikanci će ponovo pokušati sa Georgeom W. Bushom, dok se u redovima demokrata još vodi žestoka borba među nekoliko kandidata. Svaka potpora je dobrodošla, a pogotovo dobro medijski popraćena poput ove Moorove.

Wesleya Clarka je podržala i Madonna. Na primjedbu novinara da su sad on i Madonna u istom taboru, Moore je u svom stilu odvratio da mu je dovoljno drago što su on i Madonna sad u istoj rečenici.

Komentari

Nema komentara.