Cameron preuzima 'Kleopatru'? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Cameron preuzima 'Kleopatru'?

Cameron preuzima 'Kleopatru'?

Angelina Jolie trebala bi glumiti u spektakularnoj biografiji egipatske kraljice, a majstor spektakla James Cameron mogao bi ga režirati u 3D-u!

s.p. 15.10.2010 2 komentara

Cameron preuzima 'Kleopatru'?

James Cameron spominje se kao vjerojatni redatelj biografskog filma 'Kleopatra' s Angelinom Jolie u glavnoj ulozi. Čelnica Sonyja Amy Pascal najavila je i da planiraju 3D film nakon što su pročitali 'briljantni scenarij koji zahtijeva epski tretman' u stilu filma 'Zameo ih vjetar'. Producent Scott Rudin je izjavio da surađuje s Angelinom oko pripreme filma, već prije je otkupio prava na ekranizaciju knjige Stacy Schiff  'Cleopatra: A Life', a za scenarij je zadužio Briana Helgelanda ('Robin Hood') koji se očito iskazao.

Autorica predloška Stacy Schiff izjavila je da Angelina izgleda savršeno za ulogu Kleopatre, te preporuča njezinog ljubavnika Brada Pitta za ulogu Kleopatrinog ljubavnika Marka Antonija. To je bio slučaj i u verziji 'Kleopatre' iz 1963., kada su glave uloge tumačili Liz Taylor i Richard Burton koji su bili u burnoj vezi. Taj film umalo je doveo 20th Century Fox do bankrota, pa je razumljivo zašto Sony želi imati 3D film pun zvijezda koji će skupo koštati, ali i puno zaraditi. Glavna garancija ipak bi bio izbor Camerona kao redatelja jer on očito zna režirati spektakle ('Titanic', 'Avatar') koji isprva probiju sve granice troškova, ali onda kasnije postignu rekorde na kino blagajnama.

A Angelina, osim što rješava probleme oko svog filma o Bosni (za kojeg kaže da ga ne valja osuđivati prije nego što se pogleda), ozbiljno planira svoju ulogu. Priznaje da 'nikad neće moći biti tako ljupka kao Elizabeth Taylor', ali kaže da će 'probati glumiti drugačije i pokazati pravu istinu o Kleopatri'. Ističe Kleopatru kao 'majku i liderku koja je govorila pet jezika, te je imala samo par ljubavnika, i to one s kojima je imala djecu'. Očito će Angelina inspiraciju za ovu ulogu potražiti u sebi i svojoj karijeri...

Komentari
A: Tea 17.10.2010 Pogledaj profil

3D je isprika za loš film.

A: pluton 16.10.2010 Pogledaj profil

Ma kakav 3D?!
3D je samo za "vizualno" atraktivne filmove.