Britanci nagradili Kraljev govor - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Britanci nagradili Kraljev govor

Britanci nagradili Kraljev govor

Colin Firth i njegov 'The King's Speech' su glavni pobjednici Britanskih nagrada za nezavisni film, a i favoriti za buduće Oscare.

s.p. 06.12.2010 0 komentara

Britanci nagradili Kraljev govor

'The King's Speech' Toma Hoopera je ove nedjelje dominirao na dodjeli 13. British Independent Film Awards. Povijesna drama o britanskom kralju očekivano je osvojila čak 5 nagrada, uključujući i onu za najbolji domaći nezavisni film i najbolju glavnu mušku ulogu (Colin Firth), a mnogi predviđaju da će i kod dodjele Oscara Firth biti glavni favorit.

   
'The King's Speech', trailer.

Britanci i inače imaju jaku tradiciju povijesnih filmova s odličnim scenarijima i vrhunskim glumcima, pa nije ni čudno da je 'The King's Speech' dobio i nagradu za najbolji scenarij i najbolje sporedne glumce (Geoffrey Rush i Helena Bonham Carter). Ipak, film nije nagrađen i za režiju, već je na iznenađenje mnogih pobijedio Gareth Edwards s SF dramom 'Monsters' koja je osvojila ukupno 3 nagrade.

Carey Mulligan je prošle godine osvojila nagradu za najbolju glavnu glumicu u 'Sve o jednoj djevojci', a ove godine dobila je istu nagradu za nastup u hvaljenom 'Never Let Me Go'. 'Prorok' je proglašen za najbolji strani film, a film 'Neprijatelji naroda' (kojeg ćemo ovaj tjedan vidjeti na HRFF-u) je nagrađen kao najbolji dokumentarac. Popis svih pobjednika pročitajte na linku ovdje.

Komentari

Nema komentara.