Pauk plete mrežu svoju - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pauk plete mrežu svoju

Pauk plete mrežu svoju

Ljepljiva mreža 'Spidermana 2' dosada je pohvatala nekoliko zlikovaca, hvalospjeve kritike, nestrpljive obožavatelje i veeelike količine dolarskih novčanica.

29.06.2004 0 komentara

Pauk plete mrežu svoju

Srijeda je dan kada će se Amerika ponovo susresti sa svojim omiljenim superjunakom. Odjeven u crveno-plavo odjelce, on se golim rukama penje uz visoke nebodere i svoje protivnike gađa mrežom koja mu izlazi iz zapešća. Ipak, on je tek zbunjeni mladić prestrašen velikom odgovornošću koju nose njegove super-moći. On je Spiderman i vrijedan je 200 milijuna dolara.   

Sony Pictures Entertainment je samo u produkcijski budžet 'Spidermana 2' uložila 200 milijuna, a u promoviranje i marketing filma uloženi su još deseci milijuna. S obzirom na takav enorman financijski ulog producenti i financijeri s velikom će neizvjesnošću očekivati prva izvješća sa box-officea. 

'Spiderman 2' jedan je od najskupljih rizika u holivudskoj povijesti, objavio je Reuters. Najviše novca u njega je uložio Sony i izdavačka kuća Marvel Enterprises Inc. koja im je prodala prava na ekranizaciju svojih stripova. Ipak, usprkos velikim svotama novca oni nemaju mnogo razloga za strah. Njihovi su ulozi osigurani s različitih strana.

Redatelj Sam Raimi na setu 'Spidermana 2'

Najveća garancija 'Spidermanu 2' je uspjeh njegovog prethodnika. Prvi film o čovjeku-pauku je na svjetskim blagajnama zaradio više od 800 milijuna dolara i time se plasirao na 11 mjesto najuspješnijih filmova svih vremena. Osim kino-ulaznicama, Spidermanova blagajna popunjena je i prodajom lutaka s njegovim likom, video i DVD materijala kao i raznih popratnih materijala.

Za promociju nastavka Sony i Marvel su već sklopili nekoliko unosnih ugovora. Kompanija Kellogg će izdati promotivne kutije žitarica, Schweppes će im financirati vozni park, korporacija Sprint spremila je igrice i zvonjave za mobitele, a samo dan nakon premijere moći će se kupiti i video igrica.

Za uspjeh je 'Spidermanu 2' dovoljno da ponovi ključnu formulu svog prethodnika. Prema prvim kritikama i recenzijama, tim redatelja Sama Raimija napravio je izvrstan posao i možda čak nadmašio prvog 'Spidermana'. U te tvrdnje moći ćemo se i sami vrlo brzo uvjeriti – hrvatska premijera zakazana je za 05. kolovoza.  

Komentari

Nema komentara.