Što je Walesa bez brkova? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Što je Walesa bez brkova?

Što je Walesa bez brkova?

Slavni poljski redatelj Andrzej Wajda snima film o poljskom lideru Lechu Walesi. Glavni problem: glavni glumac nema brkove!

s.p. 25.11.2011 0 komentara

Što je Walesa bez brkova?

Poljski velikan Lech Walesa će konačno u svojoj domovini dobiti igrani film, a režirat će ga ugledni sunarodnjak Andrzej Wajda. Walesa je najpoznatiji po tome da je prije tri desetljeća osnovao prvi nezavisni sindikat u jednoj komunističkoj zemlji, a zbog svog oporbenog djelovanja je za vrijeme ratnog stanja u Poljskoj proveo godinu dana u pritvoru. 1983. je dobio Nobelovu nagradu za mir, a nakon rušenja komunizma 1990. bio je prvi predsjednik demokratske Poljske.

Redatelj Wajda izjavio je da je razgovarao s Walesom i da se on ne protivi snimanju filma. Scenarist filma je Janusz Glowacki koji je izjavio da će se film zvati jednostavno 'Walesa', a dodao je da je pristao pisati scenarij za film kada ga je Wajda uvjerio da će raditi film o Walesi kao običnom ljudskom biću, a ne nekakvoj ikoni.

Walesu će u filmu glumiti Robert Wieckiewicz koji se već požalio da mu je ovo najteža uloga u životu jer glumi stvarnu osobu koja je još živa, a svi je jako dobro poznaju. Walesa je poznat i po svojim radničkim brkovima, a glumac Wieckiewicz je priznao da ne može uzgojiti takve brčine pa će morati nositi lažne brkove. Snimanje filma počelo je ovog četvrtka, a film bi se trebao pojaviti u kinima na jesen sljedeće godine.

Komentari

Nema komentara.