Spiderman pohvatao rekorde - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Spiderman pohvatao rekorde

Spiderman pohvatao rekorde

'Spiderman 2' je tijekom prvog dana prikazivanja ugrabio 40.5 milijuna dolara, a čuvari su ugrabili klinca koji je u kinu film pokušao snimiti kamerom.

02.07.2004 0 komentara

Spiderman pohvatao rekorde

Sony Pictures Entertainment može zadovoljno trljati ruke obzirom da je njihova najnovija uspješnica, 'Spiderman 2' opustošila kino-blagajne u samo jednom danu prikazivanja. Time je nastavak filma o čovjeku-pauku srušio rekord kojega je 2002. postavio njegov prethodnik 'Spiderman'.

Takav uspjeh filma Sony je pripisao odanoj bazi obožavatelja koji Spidermana prate još otkad je u stripovima započeo borbu protiv zlikovaca. Nisu naškodile ni pohvale kritike, ogroman uspjeh prvog filma i snažna propagandna mašinerija. Sve to stvorilo je od 'Spidermana 2' najočekivaniju filmsku premijeru ovog ljeta i najveći Sonyev projekt ove godine.

Obožavatelji, od kojih su neki bili odjeveni u crveno-plave kostimiće, pohitali su u 4152 kina u SAD-u i Kanadi kako bi svjedočili novim vratolomijama i peripetijama omiljenog junaka. Njega je ponovo utjelovio Tobey Maguire, iza kamere je opet bio odlični Sam Raimi, a glavno društvo na platnu Spidermanu su bili njegova ljubav Mary Jane (Kirsten Dunst) i zli Doc Ock (Alfred Molina).

Maguire i Raimi ponovo zajedno na setu 'Spidermana 2'

'Spidermanu 2' preostalo je još nekoliko financijskih rekorda za srušiti. Postoje neke indicije da bi tijekom američkih praznika za Dan Nezavisnosti (4. srpnja) mogao u jednom danu zaraditi i više od 50 milijuna dolara. Da bi takvo što bilo moguće trebaju se poduzeti sve mjere kojima se sprečava piratsko djelovanje.

Nedavno je MPAA, koja se, između ostalog, bavi sprečavanjem ilegalne distribucije, u američka kina uvela pojačani nadzor i obećala premije čuvarima koji uhvate nekog u nezakonitom snimanju. To se pokazalo plodonosnim potezom kada su čuvari uhvatili 16-godišnjeg dječaka kako digitalnom kamerom snima 'Spidermana 2' tijekom kino projekcije u Los Angelesu.

Čuvari su bili opremljeni specijalnim naočalama za noćno gledanje što im je omogućilo da zapaze dječaka koji je malom digitalkom kriomice snimao film. Klinac je izveden iz dvorane i izručen kalifornijskoj policiji, a njegovo ime nije otkriveno javnosti jer je maloljetnik.

Komentari

Nema komentara.