'Pieta' osvojila 69.  Mostru - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      'Pieta' osvojila 69. Mostru

'Pieta' osvojila 69. Mostru

Dodjelom nagrada završio je 69. venecijanski filmski festival, a Zlatnog lava za najbolji film dobila je južnokorejska 'Pieta' redatelja Kim Ki-duka.

z.m.k. 09.09.2012 0 komentara

'Pieta' osvojila 69.  Mostru

Pobjednička drama, 'Pieta' Kim Ki-duka obiluje nasiljem i govori o utjerivaču dugova koji se nemilosrdno odnosi prema svojim žrtvama, ne strahujući od osvete jer nema svoje obitelji. No, jednoga dana pojavi se žena koja tvrdi da mu je majka i on je pušta u svoj život. Uskoro, ona biva oteta, a on kreće u brutalnu potragu za počiniteljima.


'Pieta', trailer
 
Srebrnog lava za najbolju režiju dobio je Paul Thomas Anderson za film 'The Master', postratnu dramu o marincu koji nakon drugog svjetskog rata traži svoje mjesto u društvu. Redatelj je priznao da ga je za ovu dramu inspirirao lik L. Rona Hubbarda, utemeljitelja scijentologije, što je razbjesnilo sve sljedbenike tog pokreta. Zanimljivo je da su Philip Seymour Hoffman i Joaquin Phoenix 'podijelili' nagradu za njaboljeg glumca za ostvarene uloge u ovome filmu.


'The Master', trailer

Najboljom glumicom proglašena je Hadas Yaron za ulogu u izraelskom filmu 'Lemale Et Ha’Chalal', priči o orthodoksnoj hasidskoj obitelji iz Tel Aviva. Za najbolji scenarij nagrađen je Olivier Assayas za film 'Apres Mai', priču o studentu u Parizu 70-ih godina, njegovim putovanjima i traženju sebe.

Popis svih ostalih dobitnika možete vidjeti na linku ovdje: http://www.labiennale.org/en/cinema/festival/awards/

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...