Bigas Luna (1946.-2013.) - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Bigas Luna (1946.-2013.)

Bigas Luna (1946.-2013.)

Umro je redatelj erotičnih i strastvenih filmova koji je spojio Javiera Bardema i Penelope Cruz.

s.p. 07.04.2013 0 komentara

Bigas Luna (1946.-2013.)

Preminuo je još jedan slavni redatelj, španjolski filmaš Bigas Luna. Umro je u svojoj kući u Tarragoni, u krugu obitelji, i to nakon duge borbe s rakom. Juan José Bigas Luna rodio se prije 67 godina u Barceloni, a osim filmom, bavio se i slikarstvom i dizajnom.


'Las Edades De Lulu', trailer.

Pamtit će se po brojnim erotičnim i komičnim dramama u kojima je sve vrvjelo macho muškarcima i bujnim ženama, zbog čega je proglašavan seksi(stičkim) redateljem. Njegov prvi erotski hit bio je 'Las edades de Lulu' (1990.) u kojem se proslavila Francesca Neri, a svoj prvi pravi filmski nastup imao je Javier Bardem. Još veći uspjeh postigao je filmom 'Šunka, šunka' u kojem je debitirala mlada Penelope Cruz koja je odglumila strastvene ljubavne scene s budućim suprugom Javierom Bardemom.


Erotske scene Javiera Bardema i Penelope Cruz u filmu 'Šunka, šunka'.

Bardem je odigrao macho scene i u 'Zlatnim jajima' s Maribel Verdu, nakon čega su slijedili 'Grudi i mjesec' (posveta dojkama Mathilde May) i 'Bambola' (erotske avanture plavuše Valerije Marini). U našim kinima mogli smo vidjeti 'Zvuk mora' s prelijepom Leonor Watling, a Luna je i osobno posjetio Hrvatsku te je prije dvije godine gostovao i na zadarskom Film Forum festivalu.

Komentari

Nema komentara.