Nordijska invazija na Zagreb - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Nordijska invazija na Zagreb

Nordijska invazija na Zagreb

Na Fantastic Zagreb Film Festivalu možete očekivati program nordijskih filmova, indijske vampire i prve arapske zombije!

s.p. 16.05.2013 0 komentara

Nordijska invazija na Zagreb

Ovogodišnji, treći po redu Fantastic Zagreb Film Festival održat će se od 28.6. do 6.7.2013. na fantastičnoj Ljetnoj pozornici Tuškanac, u Kinu Europa i u još jednoj zasad tajnoj lokaciji. Ovogodišnje izdanje struci i publici ponudit će nekoliko noviteta. Uvedena je kod samih filmaša najcjenjenija nagrada - nagrada publike za najbolji film. Uz nagradu publike, žiri će dodjeliti i nagradu za najbolji kratki film i najbolji igrani film. Također, u sklopu festivala održao se i natječaj za izradu statue nagrade Fantastic Zagreb Film Festivala, a od sedamnaest pristiglih radova odabran je 'Lebdeći tramvaj' autorice Vande Jurković.

Festival će od ove godine u program uvrstiti međunarodne kratkometražne filmove: 'Wrecked', film Justina Bensona i Aarona Mooreheada, redateljskog dvojca koji na ovogodišnjem FZFF predstavljaju i svoj dugometražni prvijenac, 'Resolution', apsolutni hit posljednje njujorške Tribece! 'Khoon Ltd.' Rahula Desaija indijski je film o vampirima, a 'Envy The Dead' redatelja Isa Swaina veliki je festivalski hit među kratkim filmovima, a ujedno je i prvi arapski zombi film.


'Laka lova 2', trailer.

Posebnu pozornost zasigurno će privući projekcije nordijskih filmova. 'Fantastic Zagreb ove godine predstavlja poseban program NORDIJSKE NOĆI (Nordic Nights) s izborom najzanimljivijih i međunarodno nagrađivanih žanrovskih ostvarenja nordijskih filmaša: dansku krimi dramu 'Sjeverozapad' ('Nordvest'); norveški fantasy horor 'Thale' i žestoku urbanu dramu '90 minuta' ('90 minutter'); švedski triler 'Laka lova 2' ('Snabba cash 2'), nastavak prošlogodišnjeg istoimenog hita prikazanog na FZ 2012; finsku krimi dramu '8-Ball' ('8-Pallo') te islandski SF triler 'Ispod leda' ('Frost'). Ovo su prave filmske poslastice i vjerujemo da će gledatelji biti oduševljeni!' – izjavio je Stjepan Hundić, umjetnički direktor i suosnivač festivala.

Fantastic Zagreb Film Festival nastao je iz želje da Zagreb dobije prvi žanrovski filmski festival i na taj način obogati ljetnu kulturnu ponudu grada. Ideja da se festival održi u Zagrebu rodila se baš zbog starozagrebačkih priča i legendi (Grička vještica, Krvavi most i dr.). Sve informacije o festivalu mogu se pratiti na službenoj web stranici.

Komentari

Nema komentara.