4D kina i u CineStaru! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      4D kina i u CineStaru!

4D kina i u CineStaru!

Blitz-CineStar dogovorio je otvaranje 4D kina na više lokacija u Hrvatskoj i susjedstvu, i to u 2013.! Očekujte maglu, mirise i vjetar u kinima!

s.p. 29.07.2013 0 komentara

4D kina i u CineStaru!

CJ 4DPLEX, prvo svjetsko 4D kino za igrane filmove i vodeći hrvatski kinoprikazivač Blitz-CineStar sklopili su ugovor kojim se sveobuhvatno 4D iskustvo gledanja filmova dovodi u nekoliko multipleksa u Hrvatskoj i regiji bivše Jugoslavije. Ova suradnja rezultat je sve veće dostupnosti premijernih filmova najvećih holivudskih studija u 4D kinima, kao i uspješnog poslovnog modela koje 4DX pruža kinoprikazivačima, a Blitz-CineStar pridružit će se brojci od 56 4D kina diljem svijeta.

Blitz-CineStar trenutno ima 12 operativnih multipleksa sa 83 dvorane i ukupno 14.377 sjedećih mjesta, uključujući IMAX i Gold Class premium kino formate, te razvija nove projekte na nekoliko lokacija u regiji. 'Blitz-CineStar kontinuirano ulaže u instalaciju najmodernije tehnologije u svoje multiplekse, koji su opremljeni u skladu s najnovijim svjetskim standardima. Blitz-CineStar je prvi u regiji u svoja kina uveo digitalnu 3D tehnologiju, eXtreme dvorane, Auro 11.1 3D zvuk, IMAX i Gold Class formate. 4DX je još jedan poseban kino doživljaj kojim ćemo ugoditi našim korisnicima, a koji će multipleksima CineStar osigurati dodatnu dozu ekskluzivnosti i uzbuđenja', izjavio je gospodin Milinić, član uprave Blitz-CineStara.
Ovo je 4DX!

4DX je prožimajući filmski doživljaj koji zaokuplja svih pet osjetila. Publiku stavlja u filmsko okruženje pomoću pokreta, vjetra, magle, rasvjete, pa čak i mirisa na bazi specijalnih efekata koji nadilaze 3D. Pokrenut je 2009. od strane CJ CGV, najvećeg kinoprikazivačkog lanca u Aziji. Blitz-Cinestar se pridružuje njihovim partnerima kinoprikazivačima koji uključuju najveće svjetske lance kao što su Cinepolis u Latinskoj Americi, Cinema City u istočnoj Europi i Izraelu, Kino Park u Rusiji, Major Cineplex Group u Tajlandu, Koronaworld u Japanu i Vieshow kino u Tajvanu. Planovi uključuju ubrzano širenje na američkom tržištu i ostatku svijeta, te se do 2016. godine očekuje više od 800 4DX kina.
'4DX kina daju dodatnu vrijednost kinoprikazivačima i pomažu im u ostvarivanju prihoda, a pružaju vrhunski doživljaj koji se ne može ponoviti kod kuće' - rekao je Byung Hwan Choi, predsjednik uprave CJ 4DPLEX. 'Globalni kinoprikazivači razumiju moć dodavanja premium doživljaja u multiplekse kako bi svojim korisnicima osigurali različite mogućnosti zabave.' 

4DX sustavno razvija odnose s holivudskim studijima, što je rezultiralo sve većim brojem filmova dostupnih za 4D kina. Lista filmova uključuje nedavno objavljene hitove 'Iron Man 3' kompanije Walt Disney, 'U tami - Zvjezdane staze' Paramount studija, te šesti nastavak franšize Brzi i žestoki Universal Picturesa. Od 2009. godine u 4DX kinima se prikazalo više od 120 filmova, u prosjeku 3-4 svakog mjeseca.
'Širenje partnerstva s najvećim holivudskim studijima najbolje je priznanje za 4DX kina. Ono omogućuje nove filmove i najveće svjetske hitove u ponudi 4D kinoprikazivača' rekao je Bruce Greenberg, potpredsjednik za odnose sa studijima kompanije CJ 4DPLEX. 'Jedinstveni doživljaj koji nude naša kina, na suptilan način poboljšava filmove, i studiji i filmaši prepoznali su taj veliki potencijal'.
Komentari

Nema komentara.