Eurovizijski filmski maraton - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Eurovizijski filmski maraton

Eurovizijski filmski maraton

Evo festivala kojeg možete pratiti iz vlastitog kreveta - HTV u sklopu eurovizijske razmjene prikazuje 13 filmova iz 13 europskih zemalja!

s.p. 28.11.2013 0 komentara

 Eurovizijski filmski maraton

Na Hrvatskoj radioteleviziji 30. studenoga počinje 'Eurovizijski filmski tjedan' u sklopu kojeg će članice Europske udruge javnih televizija (EBU) prezentirati vlastitu produkciju te upoznati svoje gledatelje s filmovima drugih kinematografija. 'Eurovizijski filmski tjedan' trajat će od 30. studenoga do 8. prosinca, a svaka članica u njemu će sudjelovati s najmanje jednim filmom te prikazati najmanje sedam stranih filmova u svojem programu.

Hrvatska radiotelevizija u razmjeni će sudjelovati nagrađenom dramom Branka Schmidta 'Ljudožder vegetarijanac', a na Trećem programu će emitirati 'Eurovizijski filmski maraton' tijekom kojega će 30. studenoga i 1. prosinca prikazati 13 filmova iz 13 različitih europskih zemalja - Italije, Španjolske, Cipra, Mađarske, Češke, Bugarske, Poljske, Latvije, Njemačke, Nizozemske, Slovenije, Belgije i Litve.


'Hvala za Sunderland', trailer.

30. studenoga ciklus počinje talijanskom dramom 'Obitelj Malavoglia', a istog dana gledat ćemo španjolski biografski film 'Clara Campoamor, zaboravljena žena', dramu 'Posljednji povratak', pustolovni film 'Nepobjedivi', triler 'Occamova britva' te drame 'Broj 1', 'Sve što volim' i 'Latvia: Baiga Vasara'. U nedjelju, 1. prosinca, na rasporedu su komedije 'Srećković Luk', 'Šnicli iz raja'/naslovna/ i 'Hvala za Sunderland' te drame 'Ultranova' i 'Oproštaj: balada o sretnom čovjeku'.

Program se odvija u suradnji s Europskom filmskom akademijom, a cilj organizatora je stvoriti 'najdostupniji filmski festival' koji se odvija u tjednu koji prethodi dodjeli Europskih filmskih nagrada koja se održava 7. prosinca u Berlinu.

Komentari

Nema komentara.