5. rođendan Fantastica! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      5. rođendan Fantastica!

5. rođendan Fantastica!

Fantastic Zagreb i ove godine nudi fantastične filmove na Ljetnoj pozornici Tuškanac, Medvedgradu, Europi i CineStaru.

Siniša Paić 23.06.2015 0 komentara

5. rođendan Fantastica!

Fantastic Zagreb film festival predstavio je vrhunski program koji nas očekuje na ovogodišnjem petom izdanju! Intrigantna filmska priča počinje 26. lipnja i traje do 04. srpnja, a oduševit će brojnim trilerima, fantastikom, suspensom, eksperimentalnim filmovima, začudnim dramama, kratkim filmovima i dodatnim iznenađenjima. Uzbudljivi naslovi regionalnih i europskih premijera zasigurno će zaintrigirati brojne filmofile, a u devet festivalskih dana nekoliko kultnih klasika proslavit će svoje obljetnice prikazivanja.

Festival se otvara filmom Koma dan! (A Hard Day) višestruko nagrađivanim i nominiranim korejskiim trilerom, istovremeno ispunjenim crnim humorom i akcijom! Riječ je o filmu koji nikada ne prestaje biti zabavan, ali nemojte se zavaravati, ima on i svoje tamne trenutke. Ono što je najvažnije je činjenica da vas vodi na putovanje koje neprestano intrigira i motivira da želite više, a da pritom nemate pojma gdje će vas sljedeći trenutak odvesti. Dom najintrigantnijeg filmskog festivala u regiji i ove su godine fantastična ljetna pozornica Tuškanac, kino Europa/Muller, CineStar Zagreb u Branimir Centru, a posebno odabrane projekcije očekuju nas i na utvrdi Medvedgrad čije je fantastično okruženje kao stvoreno za Fantastic Zagreb!

'Neizmjerno nam je zadovoljstvo najaviti naš mali jubilej, naš već peti rođendan! Fantastic Zagreb je ‘rođen’ 2011, u vrijeme recesije i i dalje se svake godine ispočetka borimo s financijskom situacijom. No svake godine smo programski sve jači bez obzira na financijske zamke i neizmjerno zahvalni svim našim fanovima da tako brzo rastemo i Vipnetu na podršci od prve godine. Ove godine pokrećemo i prvi Europski žanrovski forum, radimo dvije fantastične projekcije na utvrdi Medvedgrad i imamo izvrstan program s naslovima iz cijelog svijeta.'- najavila je suosnivačica festivala Mirjana Mia Pećina.

Više o novom dijelu Fantastica, paneuropskom projektu EGF rekao nam je Stjepan Hundić, suosnivač festivala: 'Po prvi puta u regiji, Fantastic Zagreb, uz podršku HAVC-a, Deska Kreativne Europe-ured Media, TZGZ i grada Zagreba, organizira i Europski žanrovski forum. Na predavanjima i panel diskusijama sudjelovat će više od 30 međunarodnih filmskih profesionalca, dok će se u popodnevnim satima predstaviti 12 regionalnih i međunarodnih projekata u pitching dijelu Foruma. Stvarno smo jako zadovoljni odazivom predavača i temama Foruma i vjerujemo da će ovo biti početak jednog korisnog i edukativnog dijela Fantastica!'. Forum je otvoren i beplatan za sve filmske profesionalce iz Hrvatske i regije i održava se 2. i 3.7. u dvorani Muller kina Europa s početkom u 10:30 sati.

Ulaznice za festival mogu se kupiti od 24. lipnja u Kinu Europa od 17h do 21h, te od 26. lipnja na blagajni ljetne pozornice Tuškanac od 20:30h do 23:30h. Ulaznice za projekcije u CineStaru mogu se kupiti na webu i blagajnama CineStara. Cijena ulaznice je 27 kuna, tjedna ulaznica 150 kuna, te studentska 120 kuna, dok su ulaznice za projekcije na Medvedgadu 45 kuna i uključuju prijevoz na/sa Medvedgrada (polazak iz Šestina). Fantastic je i ove godine Dog Friendly festival, a svi gledatelji koji na ljetnu pozornicu Tuškanac povedu i svog četveronožnog ljubimca moći će besplatno gledati film. Za detaljan raspored projekcija i više informacija posjetite www.fantastic-zagreb.com

Komentari

Nema komentara.