Dječji vikend na 6. Fantastic Zagrebu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Dječji vikend na 6. Fantastic Zagrebu

Dječji vikend na 6. Fantastic Zagrebu

Fantastic Zagreb ove godine zabavlja i najmlađe uz dječje filmove i edukativne fantastične znanstvene radionice!

Siniša Paić 09.06.2016 0 komentara

Dječji vikend na 6. Fantastic Zagrebu

Fantastic Zagreb film festival već šestu godinu za redom iznenađuje dodatnim programima. I pri tom ne mislimo samo na odabir najnovijih žanrovskih filmova, već na nove ideje iz radionice  fantastičnog tima koji je ove godine pripremio filmove i radionice za djecu (i sve one koji se tako osjećaju).

Na putovanje u svijet mašte odvest će nas dva fantastična dječja filma, koja su izabrana uz podršku Austrijskog kulturnog foruma: 'Mali vitez Trenk' i 'Dječja magija'.

'Mali vitez Trenk'/'Der kleine ritter Trenk' je željno očekivani animirani film izašao iz tvornice koja je plasirala poznatu dječju TV seriju 'Lili mala vještica'. Priča prati hrabrog dječaka koji se od poniznog seljaka uzdiže u sjajnog viteza, ali ne kroz nasilje već kroz razmišljanje i snalažljivost ili kako bi naši roditelji rekli 'mora misliti svojom glavom'. Radnja je smještena u srednjem vijeku tako da film obiluje viteškim turnirima, dvorcima, srednjovjekovnim kostimima i 'gospodom' tog doba. Ništa u ovom filmu nije predvidljivo već prepuno iznenađujućih prevrata koji će zabavljati publiku do posljednjeg trenutka!

'Dječja Magija'/'Kinderzauber' se razvijao u suradnji s djecom i njihovim vizijama svijeta - autentično, poetski i u isto vrijeme, realno. To je ljeto 'Cirkus Dimitri' stigao u posjet djeci. No, djeca su nestala i Dimitri ih odluči potražiti. Tajanstveni događaji obilježiti će taj dan, ali i noć koja je pred njim! Kako je u mašti sve moguće, tako će i djeca razviti svoje posebne moći i njihovi snovi će postati stvarnost.

Posjetite FZFF na lokaciji zagrebačkog Plesnog centra (Ilica 10), 2. i 3. srpnja 2016. godine gdje projekcije filmova počinju oba dana u 11h. Nakon zabave uz filmske junake FZFF je pripremio niz zanimljivih znanstvenih radionica te kratku predstavu ‘Jedan dan u laboratoriju ludog znanstvenika!’ Povedite svoje mališane na ludi Dječji vikend na Fantastic Zagreb, jer sigurni smo da će i mame i tate ponešto naučiti i zabaviti se. Ulaz na filmove i radionice je besplatan za sve posjetitelje, a sretnike očekuju i pokloni.

A evo i nova tri filma u regularnom program 6. FZFF-a:

BRZI KONVOJ
Francuski road movie na steroidima. 'Brzi konvoj' je oktanska jurnjava između dilera droge i policije od Costa Brave do francuske granice. Fascinanto režirani prizori automobilske potjere, adrenalinska akcija i trilerski naboj iz perspektive vozača ostavljaju bez daha. Film koji bi Luc Besson rado imao u svojoj filmografiji!

DEMON
Priča o opsjednutosti, smještena na živopisnom poljskom vjenčanju, atmosferski suspens prožet crnim humorom i slavenska strava bazirana na staroj židovskoj legendi o dibbuku koja spada među najefektnije i najbolje europske žanrovske drame proteklih godinu dana. Film na žalost ima i svoj tužan nastavak: mladi poljski redatelj Marcin Wrona par dana nakon svjetske premijere filma u Torontu izvršio je samoubojstvo vješanjem.

SENSORIA
Efektan mystery suspens priziva ranog DePalmu i Polanskog, ali sa “skandinavskom” notom. Švedski film uspio je poharati sve bitne žanrovske svjetske festivale. U središtu zbivanja je žena koja nakon bračnog brodoloma seli u zgradu koju nastanjuju pomalo čudni stanari i u stan s vrlo mračnom prošlošću. Ne gledati kod kuće, samo u kinu!

Podsjećamo, šesto izdanje Fantastic Zagreba održava se od 30. lipnja do 9. srpnja! U deset festivalskih dana prikazat će se filmovi znanstvene fantastike, trileri, fantasy, animirani, kultni žanrovski klasici, horori, kratki filmovi kao i brojna dodatna iznenađenja na fantastičnoj ljetnoj pozornici Tuškanac. Naravno, očekuju nas i dvije nezaboravne noći za sam kraj festivala na zagrebačkoj utvrdi Medvedgrad!

Komentari

Nema komentara.