Počinje najavni vikend Fantastica! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Počinje najavni vikend Fantastica!

Počinje najavni vikend Fantastica!

Ovoga vikenda na ljetnoj pozornici Tuškanac na veliko platno stižu dva fantastična filma kao najava ovogodišnjeg Fantastic Zagreb Film Festivala!

Siniša Paić 21.06.2017 0 komentara

Počinje najavni vikend Fantastica!

Dijeli nas samo nekoliko dana od početka uzbudljivog najavnog vikenda ovogodišnjeg Fantastic Zagreb Film Festivala koji će 23. i 24. lipnja prikazati dva fantastična filma. Prvog dana, 23. lipnja, prikazat će se slavni ruski SF klasik 'Solaris', koji obilježava svoju 45. godišnjicu! Kultni 'Solaris' snimljen 1972. u režiji legendarnog Andreja Tarkovskog ('Stalker') spada među najznačajnije SF filmove u povijesti sedme umjetnosti, a ovo remek-djelo o ljubavi, iskupljenju i svemirskoj misiji koja krene naopako doživite u svoj njegovoj ljepoti na velikom platnu!

Drugog dana, 24. lipnja, na velikom platnu gledamo briljantni korejski fantasy triler suspens 'Goksung' ('Došljak')! Riječ je o jednom od najhvaljenijih recentnih hitova sjajne korejske žanrovske kinematografije i izuzetno napetom i atraktivnom filmu koji maestralno spaja elemente trilera, horora, drame i fantazije kroz priču o misterioznom strancu u provincijskom mjestu koji krije jezovitu tajnu! Redatelj Hong-jin Na proslavio se briljantnim trilerom 'Chaser'.

Uz filmski program ove godine vas na Ljetnoj pozornici Tuškanac očekuje i dodatna zabava: pop-up Summer Garden by Swanky Mint Hostel! Razigrani lounge na otvorenom radit će sve do kraja ljeta a u njemu ćete se tijekom Fantastic Zagreba prije i nakon projekcija moći zabaviti uz sjajne DJ-e, osvježiti ljetnim koktelima i hladnim pićima te se osladiti malim zalogajima!

Podsjećamo, 7. Fantastic Zagreb održava se od 29. lipnja do 9. srpnja. Znanstvena fantastika, trileri, fantasy, kultni žanrovski klasici, horori...i dodatna iznenađenja očekuju filmofile i zagrebačku publiku na predivnoj Ljetnoj pozornici Tuškanac. Očekuju nas i dvije fantastične noći za kraj festivala na zagrebačkoj utvrdi Medvedgrad, 7. i 8. srpnja, a za završnu večer Festivala 9. srpnja, na ljetnoj pozornici Tuškanac prikazuje se kultni SF Metropolis u režiji Fritza Langa! Ovaj klasik svih klasika i jedan od temeljnih filmova SF žanra ove godine obilježava svoj 90. rođendan! U jedanaest festivalskih dana prikazat će se niz premijernih filmova u različitim programskim sekcijama: Orient Express, Panorama, Ponoćno ludilo, Americana, Sretan rođendan! i Nordijski fokus.

Ulaznice su u prodaji od jučer, 20. lipnja, na blagajni kina Europa (Varšavska 3), a ulaznice možete kupiti i prije početka projekcije na blagajni ljetne pozornice Tuškanac.

Cijene ulaznica:
Pojedinačna projekcija: 27 kuna
Festivalska akreditacija: 150 kuna (ne vrijedi za projekcije na Medvedgradu)
Studentska festivalska akreditacija: 120 kuna (ne vrijedi za projekcije na Medvedgradu)
Posebna projekcija na Medvedgradu (prijevoz uključen): 55 kuna

Sve novosti pratite na internet stranici www.fantastic-zagreb.com i na Facebook stranici www.facebook.com/FantasticZagreb.com.

Komentari

Nema komentara.