Fantastic Zagreb počinje uz avanture na Arktiku! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Fantastic Zagreb počinje uz avanture na Arktiku!

Fantastic Zagreb počinje uz avanture na Arktiku!

Uzbudljivim avanturističkim filmom Arktik počinje 9. izdanje Fantastic Zagreb film festivala.

Branimir Brnin 24.06.2019 0 komentara

 Fantastic Zagreb počinje uz avanture na Arktiku!

Svjetski žanrovski hitovi i kultni klasici spremni su za premijeru na velikom platnu spektakularne Ljetne pozornice Tuškanac na ovogodišnjem 9. Fantastic Zagreb Film Festivalu! Znanstvena fantastika, trileri, fantasy, horori, kultni žanrovski klasici, anime, akcija i avantura očekuju sve posjetitelje od 27. 6. do 7. 7.  u prirodnoj oazi Ljetne pozornice Tuškanac!

Na otvaranju festivala u četvrtak, 27. 06. u 21:30, Fantastic Zagreb Film Festival donosi uzbudljivi avanturistički triler Arktik kojega svjetska kritika etiketira jednim od najboljih filmova o preživljavanju, a kojem naslovnu ulogu tumači slavni danski glumac i svjetska zvijezda Mads Mikkelsen čije je ime postalo sinonimom za uspješan film.

U petak 28. 06. program Fantastic Retro donosi nezaboravni žanrovski klasik iz 1984. godine Dina pješčani planet u režiji neponovljivog Davida Lyncha. U glavnoj ulozi je slavni Kyle MacLachlan, u sporednim ulogama nastupa ansambl poznatih američkih i europskih glumaca Virginia Madsen, Linda Hunt, Patrick Stewart, Max von Sydow i Jürgen Prochnow dok je svoju najslavniju filmsku ulogu slavni Sting ostvario upravo u Lynchovoj Dini. Predložak Dine je roman Franka Herberta koji je upravo dobio svoje novo hrvatsko izdanje.

'Dina pješčani planet', trailer.

Subota 29. 6. rezervirana je za spektakularni švedski postapokaliptični SF triler Nezamislivo koji donosi priču o misterioznim napadima na tu skandinavsku zemlju dok vas na kraju tjedna očekuje još jedan kultni klasik: u nedjelju 30. 06. gledamo remek-djelo Waltera Hilla Ratnici podzemlja koji ove godine obilježava 40-godišnjicu.

Govoreći na konferenciji za medije direktor FZFF-a Stjepan Hundić istaknuo je da festival i ove godine nudi fantastične svjetske festivalske hitove kao i kultne žanrovske evergreene. „Od premijera zdvojio bih japansko anime remek-djelo Mirai velikog Mamoru Hosode, švedski SF space spektakl Aniara, američki indie retro SF hit Planet nade (Prospect) i sjajan dokumentarac Alien: Porijeklo (Memory: The Origins Of Alien) o korijenima remek-djela Ridleya Scotta Osmi putnik (Alien) iz 1979. koji prikazujemo u programu Fantastic Retro. Od ostalih klasika ove godine gledamo i revolucionarnog Terminatora Jamesa Camerona, legendarne Gole u sedlu Dennisa Hoppera, nezaboravni vestern Divlja horda Sama Peckinpaha i genijalnu crnu komediju Dr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombu velikog Stanleya Kubricka", poručio je Hundić.

 „Od kada je centar 2016. preuzeo upravljanje lokacijom ljetne pozornice velika nam je čast što svake godine uz ostale filmske sadržaje prikazujemo i filmove na najljepšem kinu na otvorenom koje donosi Fantastic Zagreb Film Festival“, poručila je ravnateljica Centra za kulturu i film Augusta Cesarca Maja Jurić Ivoš.
   
Fantastic Zagreb i dalje je jedini dog friendly festival: dozvolite svom psu da vas dovuče u prirodnu oazu Ljetne pozornice Tuškanac i zajedno uživajte u filmovima jer vam vaš kućni ljubimac osigurava besplatan ulaz na sve projekcije! Kompletan filmski program, cijene ulaznica i ostale informacije dostupne su na službenoj web stranici festivala: fantastic-zagreb.com, a najnovije vijesti i festivalske aktivnosti na našoj Facebook stranici facebook.com/FantasticZagreb

Komentari

Nema komentara.