SFeraKon 2024.- od Zvjezdanih staza do Kine - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      SFeraKon 2024.- od Zvjezdanih staza do Kine

SFeraKon 2024.- od Zvjezdanih staza do Kine

Ovogodišnji SFeraKon dovodi kinesku teoretičarku, slovačku cosplayericu i američke pisce.

Siniša Paić 04.05.2024 0 komentara

 

SFeraKon, najveća znanstveno-fantastična konvencija u ovom dijelu Europe, ove godine će se održati od 10. do 12. svibnja u Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER-u) uz brojne zanimljivosti i ugledne goste!
SFeraKon, međunarodno priznata konvencija s dugom tradicijom koju organizira SFera, društvo za znanstvenu fantastiku iz Zagreba i ove godine bogatim programom dočekuje brojne zaljubljenike u znanstvenu fantastiku i srodne žanrove.
Društvo SFera dovodi kao gošću Reginu Kanyu Wang čija je priča Zhurong on Mars nominirana za nagradu Hugo prošle godine. Objavljivala je književnost i na kineskom i na engleskom jeziku, a o razini na kojoj piše govore u prilog to što je višestruka dobitnica kineske Xingyun nagrade. Kako je autorica, tako je i fan te je 2014. bila jedna od osnivačica shangaiskog SF društva SF Applecore. Osim fikcije, bavi se i književnom teorijom te kroz svoj rad na međunarodnim projektima širi svijest o kineskom žanru koji je odnedavno postao prilično popularan diljem svijeta. Trenutačno završava doktorat na sveučilištu u Oslu i radi kao direktorica za međunarodne odnose s javnošću za izdavačku kuću Storycom.
Ljubitelji svega domaćeg, moći će sresti i slušati predavanje Milivoja Ćerana, akademski obrazovanog hrvatskog umjetnika i profesora slikarstva čije ilustracije možete pronaći u igrama Magic the Gathering, Heartstone i Dungeons&Dragons. Dobitnik nagrade SFERA 2003. godine i član Hall of Fame ESFS-a specijalizirao se za fantastiku, srednji vijek i mitologiju, a njegov rad možete vidjeti na ovogodišnjem SFeraKonskom plakatu i naslovnici zbirke priča spekulativne fikcije dostupne na samom događaju.
Quee the cosfailer je ime pod kojim slovačka cosplayerica s više od deset godina iskustva nastupa na mnogim međunarodnim natjecanjima. Toliko je predana ovom hobiju da je diplomirala na temi optimalne strategije cosplayera na društvenim mrežama. Redovito je finalistica i pobjednica na natjecanjima gdje predstavlja Slovačku, a prošle godine je pobijedila na finalu ICCC natjecanja koje se održavalo na samom SFeraKonu u Zagrebu. Svoja iskustva i naučene lekcije podijelit će sa svim zainteresiranim posjetiteljima.
Drugi zanimljivi gosti koji se mogu sresti na hodnicima FER-a od 10. do 12. svibnja su američki pisac Peter V. Brett čiji je Ciklus o demonima prodan u više od tri i pol milijuna primjeraka te Eric A. Stillwell koji će ispričati doživljaje iza kulisa iz SF serija Zvjezdane staze i Zona smrti.
Osim poznatih gostiju, na konvenciji na kojoj se i ove godine očekuje više od dvije tisuće posjetitelja, predstavit će se udruge koje se bave znanstvenom fantastikom, a posjetitelji će uživati u brojnim predavanjima, igraonicama, turnirima i demonstracijama društvenih igara, kao i u sajmu knjiga, prodajnoj izložbi i naravno cosplay-u. Sve navedeno samo je dio sjajnog programa pripremljenog za željne posjetitelje i dostupnog na službenoj stranici: http://sferakon.org/
Komentari

Nema komentara.