No Aleksandar Veliki No2! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      No Aleksandar Veliki No2!

No Aleksandar Veliki No2!

Dok Oliver Stone juriša u kina sa svojim 'Alexanderom', Baz Luhrmann, koji već više puta nije znao što bi s vojskovođom, definitivno odustaje od projekta.

m.n. 02.11.2004 0 komentara

No Aleksandar Veliki No2!

Svi se veliki filmaši napalili na Grke i nastade velika zbrka. Epske avanture, mišićavi nauljeni momci i bogovi ovih su dana jako in, a ako se doda još malo američkog štiha herojima eto recepta za hit. U igri oko snimanja filma o slavnom vojskovođi Aleksandru bili su Oliver Stone, Baz Luhrmann, a nešto se šuškalo i o Scorseseu. Trenutno se čini da će jedino Stone zaraditi. Pa zašto pobogu?

Baz Luhrmann je, prema riječima dive Nicole Kidman, službeno odustao od snimanja 'Aleksandra Velikog'. Kidmanica je u njegovom filmu trebala glumiti Olimpiju, majku makedonskog ratnika kojeg je utjeloviti trebao dobri stari Leo DiCaprio. Već je prošle godine Luhrmann objavio da zbog svih ostalih projekata mora odgoditi snimanje spektakla do 2006.

Neki su nagađali da je razlog svemu veliki budžet koji zahtjeva snimanje filma, no u u srpnju je objavljeno da Baz marljivo radi na scenariju i da će filma biti. Čini se da je razlog definitivnom dizanju ruku konkurentski film koji pod palicom Oliver Stonea pred publiku izlazi krajem ovog mjeseca.

Iako je filmska javnost trljala ruke i veselila se što će rame uz rame moći usporediti dva projekta, pa čak i navijala za perspektivnijeg Luhrmanna, ništa od toga. A možda je Baz samo perfekcionist koji ne želi ponavljati već viđeno? Vrijeme će pokazati.

Komentari

Nema komentara.