Svoje nedamo, tuđe nećemo! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Svoje nedamo, tuđe nećemo!

Svoje nedamo, tuđe nećemo!

Ili možda ipak… Stan Lee, autor stripa 'Spiderman', uspio je od Marvelovog profita isisati 10% zarade koji mu, uostalom, s pravom pripada.

m.n. 21.01.2005 0 komentara

Svoje nedamo, tuđe nećemo!

Priča svoje korijene vuče još iz 2002. godine kada je Lee tužio Marvel, tvrdeći da su ga isključili iz jackpota koji im je donijela prva adaptacija famoznog Čovjeka-Pauka. Naime, 'Spidey' i njegov nastavak su do dana današnjeg zaradili basnoslovnih 1.6 bilijuna dolara (nije badava film među deset najgledanijih svih vremena), a kompanija Marvel pritom nije poštovala obećanje koje je dala starom autoru (sada ima 83. godine) koji je pod njihovim krovom leđa krivio punih šezdeset godina.

Principi su principi, mislio je očito Lee i zadovoljštinu pronašao na sudu, iako je izjavio da je tužan što pravdu od onih za koje je mislio da su mu kolege i prijatelji mora istjerivati na ovakav način. Takva akcija ne začuđuje budući da bi s Marvelom (ili oni s njim) mogao imati problema i oko ostalih adaptacija – Lee je isto tako sukreirao zvučne i širom svijeta poznate likove poput Incredible Hulk, X-Mena, Daredevila i Fantastic Four. Marvelovci su ostali pomalo šokirani budući da Lee sad ima pravo i na dio dobiti od DVD prodaje, kao i na zaradu koja seže sve do 1998. godine. Pravo im bilo kad su škrtice!
Komentari

Nema komentara.