Blanchett i Dench u skandalu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Blanchett i Dench u skandalu

Blanchett i Dench u skandalu

Predobre karakterne glumice ovaj su se put upetljale u iskorištavanje položaja i kršenje dječjih prava. Moralna problematika je drugo ime za 'Notes From a Scandal'.

m.n. 10.05.2005 0 komentara

Blanchett i Dench u skandalu

Ne toliko skandalozan casting Fox Searchlight je vezao za skandaloznu temu. Čak štoviše, riječ je o Judi Dench i Cate Blanchett (Oscar blagotvorno djeluje na brojnost njezinih projekata), prekaljenim tetama koje mogu odguliti bilo kakve uloge. Igru riječi dugujemo naslovu – 'Notes From a Scandal', novom filmu redatelja Richarda Eyrea (s Dench radio i 'Iris') čiji je scenarij prema oštroumnom romanu Zoe Heller adaptirao Patrick Marber.

Radnja ide ovako – Sheba Hart, slobodoumna i karizmatična učiteljica umjetnosti (Blanchett) zagleda se nešto dublje u oči svog 15-godišnjeg učenika Connelya koji je među rijetkim kreativnijima i zainteresiranima za nastavu. Iako od samog početka zna da je to pogrešno, laže sama sebi te uđe s njim u vezu.

Drugi dio (ne)moralnog kolača u svojim rukama ima njezina kolegica Barbara (Dench) kojoj se Sheba povjerava i s vremenom o istoj postaje potpuno ovisna. Shebina se afera otkrije, a njezin se život ruši kao kula od karata – muž ima opravdanje za pronalazak ljubavnice i oduzimanje djece, dok se i roditelji okreću od nje…

Sudeći prema kritikama koje je dobila knjiga, nije riječ o pristupu koji Shebu u startu osuđuje, tako da i od scenarista Marbera možemo očekivati slični predložak. Iako je tema na neki način već obrađena u tv-filmovima i u onima B-produkcije, sigurni smo da su imena glavnih glumica dovoljan adut za privlačenje pažnje. Snimanje počinje u kolovozu, a Variety navodi da će producentski dio iznijeti poznati Scott Rudin i Robert Fox.

Komentari

Nema komentara.