Nicholas Cage je Mickey Mouse?! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Nicholas Cage je Mickey Mouse?!

Nicholas Cage je Mickey Mouse?!

Goetheova balada iz 1797. ugošćava Nicholasa Cagea s mišjim licem, a dobra vila Zvončica dobiva dugometražni crtić - bez Petra Pana.

filmski.net 12.02.2007 0 komentara

Nicholas Cage je Mickey Mouse?!

Disneyevci su poznati po tome da vole reciklirati svoje klasike – najpoznatije svjetsko lane prošle je godine dobilo prednastavak 'Bambi II' , Kralj Lavova 2004. nastavak 'The Lion King 1½', a animirani hit iz 1961. '101 Dalmatinac' pak oživio u igranim verzijama. 

Po istom receptu sljedeća je na redu dugometražna igrana verzija segmenta Disneyeve 'Fantasie' iz 1940. 'The Sorcerer's Apprentice', a u naslovnoj ulozi - Mickey Mousea naći će se čovjek s 1000 lica (sad i jednim mišjim) - Nicholas Cage, ujedno i producent filma. 

Priča je veoma stara, bazira se na Goetheovoj baladi iz 1797. 'Der Zauberlehrling', koju je Disney davnih dana pokupio iz simfonije Georgea Dukasa 'L'apprenti-sorcier' nastale prema Goetheovom predlošku, a bavi se lijenim čarobnjčkim pomoćnikom (Mickey Mouse) koji nakon odlaska gazde uzima čarobni štapić u svoje ruke i napravi kaos u šefovoj radionici. Lawrence Konner ('Osmjeh Mona Lise', 'Sopranos') i Mark Rosenthal ('Planet majmuna') već su napisali scenarij, a ostali detalji su zasad nepoznati.

No, tu nije kraj Disney novostima. Čak 4 posto sve robe (lutke, haljine, posteljina, pisaći pribori) prodane u Disney parkovima i resortima otpada na vilu Zvončicu (Tinkerbell), partnericu Petra Pana, koja je imala tu nesreću da Paris Hilton po njoj nazove svog psa. Disneyevci su, poneseni statistikama konačno shvatili kako je krajnje vrijeme da i nju počaste dugometražnim animiranim filmom, pa za 2008. pripremaju dugometražni crtić 'The Tinkerbell' koji će odaslati direktno na DVD, a u kojem će Zvončici glas posuditi Brittany Murphy. Osim toga, u pripremi je i velika serija igračaka - Fairies s vilama u glavnim ulogama. Disney Global Toy Syndicate odlučio je kako će nakon animirane 'Zvončice' uslijediti još 4 filma svaki sa svojom vilom u naslovnoj ulozi.

A do izlaska vila i Nicky Mousea, pasite oči na novim modelima filmskih lutaka predstavljenim na Toy Fairz '07. Naš favoriti su ekipa iz '24', no ni Jack Sparrow ne zaostaje. Ček it aut ovdje.

Komentari

Nema komentara.