Milleromanija ne jenjava - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Milleromanija ne jenjava

Milleromanija ne jenjava

Osim što nastavke dobijaju  'SinCity' i '300', u pripremi je i ekranizacija Millerova ranog čeda u liku osramoćenog samurajskog ratnika - 'Ronin'.

n.k. 02.05.2007 0 komentara

Milleromanija ne jenjava

Poznavatelji lika i djela najnovije hollywoodske fiksacije, Franka Millera, tvrde da je 'Ronin' jedan od njegovih najboljih uradaka, a objavljen je u 6 nastavaka još 1983 .između autorova baljenja 'Daredevilom' i 'Wolverineom', a priije nego li je na red došao 'Batman: The Dark Knight Returns'.

Ime serijala dolazi od japanskog naziva za samuraje koji ostali bez gospodara, te bi se zato prema kodeksu trebali ritualno samoubiti. Ovaj Millerov, da stvar bude gora, sam je skrivio smrt vlastitoga gazde i učitelja ne obranivši ga u 13. stoljeću od shape-shifting demona. Osam stoljeća kasnije, dakle sredinom ovog našeg, u apokaliptičnom će New Yorku, igrom slučaja biti iskopan učiteljev mač, što će posljedično oživjetii i ronina i demona koji će se onda oko mitskog mača zakačiti s bandama mutanata i gradskih propalica.

Cijela je priča na velikom platnu trebala završiti još 1998. kad je ugovor za ekranizaciju u produkciji New Line Cinema potpisao Darren Aronofsky. No, film, kao ni njegov glavni lik, nisu imali sreće, pa je cijela priča spremljena u ladicu, sve dok je se ovih dana nije dosjetio Warner Brosov producent ‘300’, Gianni Nunnari. Doduše, rečene 1998. snimljen je film istog naziva, dakle 'Ronin', no ta testosteronska avantura Johna Frankenheimera s Millerom nije imala nikakve veze.

Ugovor je s Warner Brosom je potpisan, ali iako se Miller u više navrata prijetio kako će vlastite stripove ubuduće na film pripuštati isključivo u vlastitoj režiji, to se oi pet neće dogoditi. Umjesto njega ‘Ronina’ će, naime, režirati bivši spotmejker Sylvain White, čiji je ‘Stomp The Yard’ početkom godine unatoč očajnim kritikama naprasno prekinuo box-office vladavinu ‘Noći u muzeju’.

‘Ronin’ će kaže White biti sniman istim tehnikama koje su korištene za ‘300’, a bez dodatnih produkcijskih detalja obećava premijeru tijekom 2009., a ima li joj se smisla radovati procijenite sami iz foršpana za 'Stomp the Yard'.

 

Komentari

Nema komentara.