Korejski filmofilski raj - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Korejski filmofilski raj

Korejski filmofilski raj

Sve što vas je ikad zanimalo o Kim Ki-youngu, Bong Joon-hou, Park Chan-wooku i Kim Ki-duku i 'Genealogiji Shimpo melodrame'. U PDF formatu.

s.p. 08.05.2007 0 komentara

Korejski filmofilski raj

Lijepo kaže stara poslovica - bolje izdati knjigu nego prijatelja. Je li poslovica korejska ne znamo, ali smo otkrili da je se drži Korean Film Council (KOFIC, tj. u slobodnom prijevodu Korejski filmski institut) koji na službenom sajtu za download nudi bezbroj tekstova za ambiciozne filmofile.

Ukratko, možete u pdf-u skinuti sve bitno što je Institut objavio od 2000. do 2006., tu je njihov godišnjak, tromjesečnik u stilu našeg Filmskog ljetopisa i sve ostalo što transparentna nacionalna filmska industrija treba imati na webu: javno dostupan katalog filmova, zakon o filmskoj industriji i filmološki pregled najvažnijih autora.

Radoznali filmofili mogu skinuti i cijelu povijest korejskog filma, s pregledom razdoblja u korejskoj filmskoj povijesti i studijom važnih tema kao što su 'Korejske filmske redateljice' ili 'Korejska filmska cenzura', a oni najambiciozniji azijoljupci mogu proučiti i 'Genealogiju Shimpo melodrame'. Najzanimljivije su knjige o najvažnijim redateljima, Kim Ki-youngu, Bong Joon-hou i sada već kultnom Park Chan-wooku ('Oldboy').  

Iako nema knjižice o nama dobro poznatom Kim Ki-duku ('Proljeće, ljeto, jesen, zima... i proljeće'), postoji ona s Tjedna korejskog filma, u kojem je predstavljen Ki-duk i još 15 redatelja. Kvaka je samo da je sve na talijanskom, a postoji i knjižica o redatelju Kim Ki-youngu na - francuskom.

Dakle, ako ste ljubitelji korejske kinematografije i još znate pokoji strani jezik, štapiće, pardon, miša u ruke i - navalite.

Komentari

Nema komentara.