Ne dajte mu da snima! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ne dajte mu da snima!

Ne dajte mu da snima!

Neka narod presudi - je li 'kralj trasha' Uwe Boll zaslužio mirovinu ili je ipak jedini genij među svim filmašima.

s.p. 09.04.2008 0 komentara

Ne dajte mu da snima!

Može li netko zaustaviti Uwe Bolla? Kritičari svakako pokušavaju, ali ne ide im baš. Neki su ga čak pokušali poraziti u boks meču, ali Uwe se pokazao čvršćim. Sada je red na publici, tj. na vjernim gamerima kojima su Bollove ekranizacije kompjuterskih igara ogadile omiljenu zabavu. Pokrenuta je peticija upućena 'dr. Uwe Bollu' koja traži od njega da 'poštuje želje ljubitelja igrica, horora i općenito filmofila', te da 'prestane režirati, producirati i na bilo koji način sudjelovati u proizvodnji filmova'.

Boll je kriv 'jer je pokazao potpuno nerazumijevanje video-igara i svojim djelovanjem upropastio šanse drugima koji bi ih rado filmovali'. Peticiju možete pročitati i potpisati ovdje, a slobodno pogledajte potpise i duhovite komentare publike koja naprosto preklinje Bolla da odustane od filmova, uz izjave poput 'Dosta je dosta' i 'Prestani primjenjivati moju Blitzkrieg taktiku na svoje filmove! Adolph H.'

Nakon takvog antibollovskog aktivizma Uwe je dao intervju web sajtu FEARnet i komentirao kao prikupljenih 18.000 potpisa, nije dovoljno da ga uvjeri da je vrijeme za penziju. Pa koliko potpisa treba - pitala je novinarka, a Uwe ispalio – milijun!

I ne lezi vraže, već nakon objave intervjua glas se proširio pa sad peticija broji oko 130.000 potpisa. Boll, majstor marketinga, odmah je iskoristio priliku da se Urbi et Orbi obrati svijetu preko YouTubea. Na svom engleskom s ubitačnim naglaskom izjavio je da očekuje da mu ljude izraze podršku. A zašto? Zato što je on 'jedini genij u cijelom jebenom biznisu', a ne 'idiot poput Michaela Baya' ili 'Eli Roth koji stalno radi iste usrane filmove'.

I gle, već se pojavila kontrapeticija, u kojoj se Bollu želi puno uspjeha u snimanju filma i odaje priznanje što je 'bar pokušao unijeti malo sadržaja u igrice koje ionako imaju slabu priču.' Oho – već se skupilo dvadesetak potpisa, neki nisu ni gledali Bollove filmove, ali podržavaju 'slobodu umjetničkog izražavanja'. Neka, neka, samo nek' nam živi, živi Boll i nastavi snimati – mi ćemo bar imati zabavnih vijesti na raspolaganju.

Komentari

Nema komentara.