Nešto se DOGAÐA u Hrvatskoj - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Nešto se DOGAÐA u Hrvatskoj

Nešto se DOGAÐA u Hrvatskoj

Možda ste primijetili gotovo pa zastrašujuće video zapise na portalu YouTube o čudnim događajima u našoj zemlji.

filmski.net 13.06.2008 2 komentara

Nešto se DOGAÐA u Hrvatskoj

Prije dva tjedna na YouTube-u osvanuo je neobični film stanovitog Jakoba Neumana, turista na proputovanju po našoj zemlji:

5. lipnja, kao odgovor na  Neumannov film, na YouTube-u je postavljen drugi film koji pokazuje čudno ponašanje izletnika u parku Jelenovac, nadomak Zagreba. Film je snimio izletnik koji se našao zatečen 'paraliziranim' ljudima i čudnim zvukom, koji pomalo distorzira sliku u zadnjih nekoliko sekundi snimljenog materijala:

Nedavno je objavljen i treći film na ovu temu, a od anonimnog izvora:

Nakon prašine koju su ovi filmovi podigli u domaćoj internetskoj sferi, Continental Film je objavio kako je izvor svih ovih filmova isti. Do sada je, samo za ovu priliku, taj izvor bio anoniman. Radi se, naime, o radovima našeg proslavljenog redatelja Antonija Nuića.

Anotonio Nuić je, u suradnji s Continental Filmom i Livada Produkcijom, napravio navedena tri kratka filma s jednom originalnom idejom u sklopu gerila-marketinga. Naime, prava je svrha ovih filmova promocija najnovijeg Shyamalanova filma 'Događaj', koji je u naša kina stigao ovaj četvrtak, 12. lipnja. Continental film vjeruje kako je ovakav gerilski i svjež pristup marketingu filma u Hrvatskoj prijeko potreban, osobito za filmove snažnog autorskog predznaka, te izjavljuju kako su ponosni na ideju i izvedbu.

Nuić je komentirao kako je pokušao snimiti ove kratke filmove na način da djeluju potpuno amaterski i stoga – uvjerljivo i autentično. Ekipa Continental Filma se u njegov uspjeh mogla uvjeriti i činjenicom da je na jednom forumu povedena rasprava o ovim 'događajima'.

Zašto su navedeni gerila-filmovi upravo ove tematike, te što se točno događa u 'Događaju', pokušajte pogoditi iz trailera – ili u kinima.

Komentari
A: msite 15.06.2008 Pogledaj profil

Nuic "proslavljeni" redatelj?! Čega?! Nagrade na nekakvoj istarskoj smotri?! Gledatelji ga ne šljive ni 5 posto. Pretenciozno dosadno ostvarenje pod krinkom "velikog" arta.

A: davorsite 14.06.2008 Pogledaj profil

Mislim da ovo nije ništa posebno, pogotovo zato što je na YouTubeu. Na snimkama samo stoje, nitko na pada ni ne leži mrtav na zemlji da bi bilo šokantno. To je samo blijedo kopiranje Shyamalanove ideje.