Cinemax u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Cinemax u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori

Cinemax u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori

Nije prvoaprilska šala – od 1. travnja počinje s emitiranjem Cinemax, specijalizirani i isključivo filmski program HBO-a Srednje Europe.

filmski.net 31.03.2009 0 komentara

Cinemax u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori

HBO-ov Cinemax od sutra počinje emitirati filmove u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Njegov program je prije svega fokusiran na klasike, kultne filmove, međunarodne i europske senzacije filmskih festivala, kao i filmove s vrhunskim zvijezdama koji nisu ušli u širu distribuciju. Svi će programi biti emitirani s lokaliziranim prijevodom u Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.  

Cinemax je dostupan u devet zemalja Središnje i Istočne Europe, a nudi filmove raznih žanrova - od horora, znanstveno-fantastičnih filmova, kultnih filmova i filmova za odrasle, zvjezdanih profila i nagrađivanih filmova vodećih međunarodnih studija, nezavisne produkcije i renomiranih filmskih festivala.

Jedinstveno obilježje Cinemax-a su četiri filmska ciklusa:

  • Moderni klasici (petkom, od 20:00 sati) – klasici snimljeni nakon 1960.
  • Mad Max (petkom, s početkom između 23:00 i 00:00) - kultni i šokantni trash filmovi, trileri, znanstveno- fantastični filmovi, filmovi strave i borilački filmovi.
  • Premijera subotom (od 20:00 sati) - najbolji aktualni film tjedna
  • Svjetska kinematografija (nedjeljom, od 20:00 sati) - najnoviji nezavisni filmovi, europski filmovi i filmovi nagrađivani na najprestižnijim festivalima.         

Uz četiri stalna udarna filmska ciklusa, Cinemax će povremeno prikazivati posebne ad-hoc filmske pakete pod imenom 'Izbor tjedna' i 'Izbor mjeseca', kada će raspored prikazivanja omogućiti kombiniranje i spajanje filmova u tematske cjeline koje će se temeljiti na glumcima, redateljima ili tematici. 

Ljubitelji filma se na Cinemax mogu pretplatiti kod svojih kabelskih, satelitskih i IPTV operatera. Svi postojeći  HBO pretplatnici sada će, uz HBO, HBO Comedy i HBO Digital, moći upotpuniti svoj HBO paket i Cinemaxom, po privilegiranoj cijeni pretplate. 

Komentari

Nema komentara.