CineStar TV uskoro interaktivan - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      CineStar TV uskoro interaktivan

CineStar TV uskoro interaktivan

Prvi hrvatski filmski kanal nudi interaktivne sadržaje i nagradne igre za gledatelje koji mogu slati i svoje filmove. I sve to bez reklama!

s.p. 18.06.2009 0 komentara

CineStar TV uskoro interaktivan

Na jučerašnjoj presici predstavnici Cinestar TV-a objavili su da će taj kanal prikazivati 300-350 filmova godišnje, što znači u skoro svakoga dan po jedan novi film. Najavljena je velika interaktivnost između gledatelja i CineStar TV-a, što znači prikazivanje filmova po izboru gledatelja, uz nagradnu igru kao mamac za glasovanje. Gledatelji će sudjelovati u izboru najboljih, ali i najgorih (?!) filmova u programu CineStara, te birati liste kino i DVD naslova. Predviđeni su i razni filmski kvizovi. Posebno zanimljiva bit će rubrika 'Vi redatelj', predviđena za sve one koji u bilo kojem mediju snimaju neki video uradak/film. U posebnom terminu prikazivat će se pristigli radovi, a gledatelji će odabirati najbolje. 

Od svih ovih krasota zasada ništa jer je trenutno dostupna samo testna web stranica CineStar TV-a, i to s mogućnošću downloada tjednog programa, ali do sredine srpnja bit će u funkciji kompletni interaktivni web.

Iza Cinestar TV-a stoji tvrtka Blitz film i video, čiji je predsjednik, Hrvoje Krstulović, najavio dobru vijest i za sve nacionalne televizije: Cinestar TV neće inzistirati na ekskluzivnim premijerama Blitzovih kino hitova, već će ravnopravno prodavati TV prava za popularne filmove svim zainteresiranim televizijskim postajama. Filmofile će sigurno obradovati vijest da filmovi neće biti prekidani reklamama, a Krstulović je istakao da neće biti ni prekidanja odjavnih špica, 'kao što to rade komercijalne TV mreže, povređujući autorska prava.' Novost je i da se gledatelji mogu početi navikavati na specifične termine, svi filmovi emitiraju se na neparne sate (9.00, 11.00 itd.), a predviđeni su i posebni programski ciklusi.

Istaknuto je da je CineStar TV kanal korisnicima dostupan bez dodatne naknade, te bi do kraja 2009. trebao ostvariti plan emitiranja u više od 400.000 kućanstava, što je gotovo 40% kućanstava u Hrvatskoj. Najavljeno je da će do kraja godine Cinestar TV u malo izmjenjenoj varijanti krenuti u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji, a u dogledno vrijeme planira se i HD varijanta ovog filmskog kanala.

Komentari

Nema komentara.