Vanzemaljci, besmrtnici i šmokljani - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Vanzemaljci, besmrtnici i šmokljani

Vanzemaljci, besmrtnici i šmokljani

Justin Timberlake glumit će osnivača Facebooka, Highlander će uskrsnuti kao franšiza, a autorica 'Sumraka' ima novu adaptaciju.

s.p. 23.09.2009 0 komentara

Vanzemaljci, besmrtnici i šmokljani

Nakon 'Sumraka', Stephenie Meyer sprema se zaraditi na još filmskih adaptacija. Ekranizirat će se njezin roman 'The Host' u kojem vanzemaljci ulaze u tijela ljudskih 'domaćina', a jedna djevojka odlučno se opire invaziji na svoje tijelo. Dobra vijest za ljubitelje SF-a je da se režije tog filma prihvatio Andrew Niccol, poznat kao scenarist i redatelj kultne 'Gattace'.

'Tijelo lijepe Jennifer' baš ne prolazi najbolje u američkim kinima, no scenaristica tog filma Diablo Cody nije ostala bez posla. Pisat će scenarij i producirati 'Sweet Valley', adaptaciju literarnog serijala 'Sweet Valley High' koji se bavi životima dvije identične blizanke. Jedna je osjećajna i praktična dama, a druga je hirovita cura koja je luda za dečkima. 150 knjiga iz serijala već je ekranizirano u seriji od 88 epizoda, a vidjet ćemo kako će Diablo skratiti taj materijal.


Špica serije 'Sweet Valley High'.

Slogan 'Highlandera' je 'Može biti samo jedan', ali to se očito ne odnosi na sam serijal. Nakon niza filmova s Christopherom Lambertom u ulozi besmrtnog Gorštaka, sprema se 'brza i žestoka' obnova franšize. Redatelj 'Brzih i žestokih' Justin Lin dohvatit će se režije, a još čekamo objavu glumačkih zaduženja. 

Dwayne 'The Rock' Johnson, Samuel L. Jackson i Steve Coogan pridružili su se castingu komedije 'The Other Guys' Adama McKaya. Johnson i Jackson glumit će elitne policajce kojima zavide manje uspješne kolege Will Ferrell i Mark Wahlberg, a svi zajedno naganjaju negativca kojeg glumi Steve Coogan.

Nakon 'Igre', David Fincher se opet bavi jednom kreacijom koja mijenja živote sudionika – Facebookom. Njegov novi film 'The Social Network' bavi se stvaranjem i razvojem ove internetske društvene mreže čiji uspjeh je iznenadio i one koji su je osnovali. Scenarij iskusnog Aarona Sorkina bavi se mladim studentima koji su utemeljili Facebook ali su se kasnije posvađali oko novca, a vijest je da će ih glumiti Justin Timberlake, Jesse Eisenberg i Andrew Garfield. Hm, baš nas zanima gdje će se film promovirati na Internetu – možda na Twitteru?

Komentari

Nema komentara.