Dan zahvalnosti s prijateljima - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Dan zahvalnosti s prijateljima

Dan zahvalnosti s prijateljima

Tko je gledao 'Prijatelje', zna kako izgleda praznik Dana zahvalnosti - okupe se prijetelji i rodbina pa nešto pođe po zlu...

s.p. 26.11.2009 0 komentara

Dan zahvalnosti s prijateljima

Hrvati svašta slave i praznikuju, ali Dan zahvalnosti nije jedan od naših praznika. On se slavi u Americi i Kanadi, a ima predbožićni štih te se na njemu okupljaju obitelj i prijatelji. Prijatelji? E, da, ako želite saznati kako se provode ti praznici, onda trebate samo gledati epizode 'Prijatelja' koji nikako da dobiju priželjkivanu filmsku verziju, ali svejedno stalno posjećuju male ekrane!


Brad Pitt u epizodi 'Prijatelja' za Dan zahvalnosti - 'The One With The Rumor'.

U američkim serijama svake godine imamo prigodne epizode u kojima likovi obilježavaju popularni praznik, pa tako svake sezone imamo nove dogodovštine. 'Prijatelji' su specifični po tome da su kroz svoje specijalne epizode znali prepričavati djetinjstvo svojih likova. Tako bi gledatelji vidjeli kako je Monica imala probleme s debljinom, a Ross nije bio na ti s dobrim stilom. Ipak, izrasli su u 'normalne' ljude, a Rachel je postala i kuharica koja je na dan zahvalnosti umjesto tradicionalne purice spremala - umjetnu čokoladu.

Jedan od motiva koji se stalno ponavlja u seriji je da blagdansko jelo obično ne ispadne kako spada - baš kao i u stvarnom životu. A okupljanja prijatelja? Pa, ona su uvijek zabavna, osobito kada im se pridruži neki slavan gost poput...Brada Pitta! Eh, da bar još snimaju nastavke 'Prijatelja' - svaki dan bi bio praznik!

Komentari

Nema komentara.