Hrvatski komadić puta prema Berlinaleu! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Hrvatski komadić puta prema Berlinaleu!

Hrvatski komadić puta prema Berlinaleu!

Osim Polanskog i Scorsesea, za nagrade na Berlinaleu bori se i Jasmila Žbanić s filmom 'Na putu' u hrvatskoj koprodukciji. 

s.p. 15.12.2009 0 komentara

Hrvatski komadić puta prema Berlinaleu!

Objavljeno je prvih sedam filmova koji su pozvani da se natječu u natjecateljskom programu 60. izdanja Berlinskog filmskog festivala. Među njima je i najnoviji film Jasmile Žbanić 'Na putu', a film je nastao u koprodukciji Bosne i Hercegovine (Deblokada), Hrvatske (Produkcija Živa), Austrije (Coop99) i Njemačke (Pola Pandora). Radnja filma vrti se oko mladog bračnog para Amara i Lune čija ljubav dolazi na kušnju nakon što Amar prođe kroz dramatičnu promjenu u radikalnoj vjerskoj zajednici. Luna je rastrgana pitanjem da li je ljubav zaista dovoljna da sačuva njihovu vezu na putu životne sreće.

Smiješi li se Zrinki Cvitešić nagrada i u Berlinu?

U glavnim ulogama se nalaze Zrinka Cvitešić i Leon Lučev /naslovna/ koji je i koproducent filma, a u filmu se pojavljuju Nina Violić kao Lunina najbolja prijateljica i Marija Kohn u ulozi Lunine bake. Redateljica filma Jasmila Žbanić na Berlinaleu je 2006. osvojila Zlatnog medvjeda za svoj dugometražni prvijenac 'Grbavica' u kojem je Leon Lučev također bio jedan od glavnih glumaca, a Zrinka Cvitešić je već dobila priznanje za nastup u filmu 'Na putu' jer je zbog te uloge izabrana među 10 najboljih mladih glumaca i glumica programa Shooting Stars 2010.

U konkurenciji jubilarnog, 60. Berlinalea nalaze se i najnoviji film Romana Polanskog, jedva dovršeni 'The Ghost Writer' s Ewanom McGregorom i Pierceom Brosnanom, te 'Otok Shutter' Martina Scorsesea. Ostali filmovi u konkurenciji su tursko-njemački 'Bal'('Honey'), austrijsko-njemački 'Der Räuber' ('The Robber'), indijski 'My Name Is Khan', njemačko-iranski 'Shekarchi' ('The Hunter'). U konkurenciji 60. Berlinalea naći će se ukupno 26 filmova, a ostatak filmova koji se bore za nagrade bit će objavljen u siječnju 2010. Berlinski filmski festival održat će se od 11. do 21. veljače 2010. godine.

Komentari

Nema komentara.