Pytonovci reizdaju Brianov život - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pytonovci reizdaju Brianov život

Pytonovci reizdaju Brianov život

Kad svi zarađuju na muci Isusovoj čak i prodajući čavle kao privjeske za ključeve, zašto ne bi i oni - ostarjeli komičari legendarne družine Monty Python.

23.03.2004 0 komentara

Pytonovci reizdaju Brianov život

Usporedo s hajkom koju je podigao Mel Gibsonov masakr po Mateju - 'Pasija', omiljeni su se britanski komičari dosjetili prigodno obilježiti skromnu 25ogodišnjicu njihovog viđenja legende o Isusu, filma 'Brianov život', tako da ga ponovo puste u kino distribuciju, javlja Variety.

Komedija datira iz 1979. godine i govori o Brianu iz Nazaretha koji provodi svoj život, ali i smrt, bivajući zamijenjen za Mesiju. Kao i gotovo svi filmovi koji imalo odstupaju od Biblije, i 'Brianov život' podigao je dosta prašine. Neki su tvorce optužili za blasfemiju, dok su ga drugi branili govoreći da film prvenstveno, na satiričan način dakako, obrađuje teme tolerancije prije nego pitanja vjere.

Film će se početi prikazivati u travnju u kinima u New Yorku i Los Angelesu, a Columbia TriStar, koja posjeduje prava na internacionalnu distribuciju, razmišlja o tome da ga prikaže i u mnogim drugim stranim zemljama.

Kako su i sami Pythonovci rekli; što manje rade - to više zarađuju. U prilog tvrdnji, osim ovog ubiranja vrhnja redistribucijom 'Brianovog života', govori i to da se na Broadwayu postavlja predstava u režiji Mike Nicholsa, a u planu je i film 'Gin Tonic' koji bi govorio o njihovim ranim danima kada su se tek počeli okupljati. A od svakog projekta lijepi se postotak slije u njihove džepove.

No, nemojte ih optuživati, kaže se tko prizna, pola mu se prašta.

Komentari

Nema komentara.