Spiderman treći i moćni Raimi - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Spiderman treći i moćni Raimi

Spiderman treći i moćni Raimi

Još ni drugi nastavak filma o čovjeku-pauku nije ugledao mrak kino dvorana, a producenti su se već požurili najaviti i snimanje 'Spidermana 3'.

30.03.2004 0 komentara

Spiderman treći i moćni Raimi

Krajem lipnja bi 'Spiderman 2' trebao krenuti u američku distribuciju, a njegovi tvorci su toliko sigurni u uspjeh da već najavljuju novi nastavak. Marvel Studio, idejni tvorac ovog superjunaka navijestio je tu mogućnost, a studio Sony je ovih dana potvrdio glasine, objavio je Variety.

'Spiderman 3' bi se trebao u kinima pojaviti krajem 2006. ili sredinom 2007. godine, a dio ekipe koja će ga raditi je također poznat. Iako scenarij još nije napisan i ne zna se tko će ga pisati, posve je izvjesno tko će režirati film. Redatelj prvog i drugog 'Spidermena', Sam Raimi, ponovo će biti na čelu projekta, a svoju ulogu reprizirati će i glavni glumac Tobey Maguire. Redatelj je i sam izjavio da već razmišlja o trećem nastavku, a o radnji je samo natuknuo da će se ljubav Petera Parkera i MJ 'razviti do neočekivanih obrata'.

Raimi će se s trećim nastavkom priključiti kategoriji redatelja koji su prilično čvrsto vezani uz određene filmske kompanije. Peter Jackson ('Gospodari Prstenova') i Chris Columbus (filmovi o Harryu Potteru) su primjer takvih redateljskih veličina koje studiji velikim dolarskim iznosima nastoje zadržati uz svoje projekte.

Za razliku od Jacksona kojemu su orci, hobiti i vilenjaci bili samo mali pomak od njegovih hororaca o drugim čudnim stvorovima ('Bad Taste', 'Frighteners'), Raimi je bio iznenađujući odabir za prvog 'Spidermana'. Sony je u taj film namjeravao uložiti puno i očekivao je puno. Raimi je tada imao iza sebe trilogiju 'Evil Dead' i 'Army of Darkness' i bio je izvršni producent televizijskih serija poput 'Xene - princeze ratnice' i 'Herculesa'. Otkad se njegovo ime počelo povezivati uz Sonyev blockbuster, postalo je jasno da je on najvažnija osoba u tom projektu.

Iskustvo sa hororcima za 44-godišnjeg redatelja bilo je vrlo poučno i plodno za njegov daljnji rad. Šokirati i držati publiku napetom su umijeća koja jednom naučena uvijek mogu dobro poslužiti, rekao je sam redatelj. On je i uz obaveze prema 'Spidermanu' ostao vjeran horor žanru. Kao producent upravo je dovršio 20 milijuna dolara vrijednog 'Boogeymana' i 'The Grudge', remake japanskog hororca.

Danas o Raimiju ovisi mnogo toga vezanog uz 'Spidermana', a cijela ova priča skreće nam pozornost na jednu zanimljivu činjenicu. U modernoj filmskoj industriji zvjezdani status prešao je s glumaca na redatelje. U moru zvjezdanih glumačkih lica lako je odabrati nekog novog za glavnu ulogu. Pogledajte samo koliko se Batmana izredalo u desetak godina, o Jamesu Bondu da i ne govorimo. Studijima je postalo jasno da u odijelo glavnog lika može uskočiti bilo koji holivudski glumac jer je vizualni identitet filma ono što gledatelji očekuju i prepoznaju.

Komentari

Nema komentara.