Alien je preseksi - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Alien je preseksi

Alien je preseksi

Britanski cenzori su 1979. smatrali 'Aliena' prestrašnim, ali i preerotičnim za maloljetnike!

s.p. 30.05.2012 0 komentara

Alien je preseksi

Otkrivene su bilješke iz arhiva britanskog cenzorskog odbora BBFC-a koje pokazuju zašto je 'Alien' u doba premijere dobio ocjenu 'X' i tako bio zabranjen za maloljetnike. Cenzori su 1979. razmatrali hoće li taj SF horor dobiti ocjenu 'AA' (dopušteno za starije od 13) ili 'X' (zabranjeno za mlađe od 18).

Na kraju je prevladalo mišljenje da film ne bi trebali gledati maloljetnici, a jedan od cenzora obrazložio je da 'film ima perverzan pogled na reprodukciju'. Cenzori su smatrali da 14-godišnjaci ne bi smjeli gledati erotične prizore u kontekstu horora, čak i onda kada ne prikazuju ništa eksplicitno.


'Alien', trailer.

Cenzori su bili zabrinuti i za mlade tinejdžere koji prolaze kroz tjelesne promjene, pa su smatrali da bi ovaj film mogao utjecati na njihovu 'emocionalnu stabilnost'.

Aktualni čelnik britanskog cenzorskog odbora izjavio je da bi danas 'Alien' dobio certifikat '15' jer su u proteklih 30 godina ljudi postali tolerantniji na krv i nasilje pa se mlađima od 18 zabranjuju samo filmovi koji su jako zastrašujući ili prikazuju sadističko nasilje.

Komentari

Nema komentara.