Premladi za film? - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Premladi za film?

Premladi za film?

Što se dogodilo s curicom iz 'Schindlerove liste' i je li primjereno da djeca-glumci nastupaju u filmovima punim strahota?

s.p. 05.03.2013 0 komentara

Premladi za film?

Mala glumica u ulozi 'djevojčice u crvenom kaputiću' iz 'Schindlerove liste' danas je - traumatizirana! Oliwia Dabrowska je s 3 godine glumila curicu koja je personalizirala sve žrtve Holokausta, a redatelju Spielbergu tada je dala obećanje da film neće pogledati dok ne navrši 18. Ipak, prekršila je riječ i pogledala ga s 11 godina. Tada se iskreno prestravila užasima koje je vidjela, no to se vjerojatno događa i ostaloj maloj djeci koja gledaju filmove neprimjerene njihovoj dobi.


Isječak iz 'Schindlerove liste' s 'djevojčicom u crvenom'.

Guardian je analizirao primjere ostalih mladih glumaca u kontroverznim ulogama i zaključio da je najbolji savjet: držite djecu-glumce u mraku neznanja. Klinci koji su nastupali u skeču Montyja Pythona 'Svaki spermić je svet' nisu znali o čemu je riječ, a i Linda Blair navodno nije znala sve detalje oko svoje uloge u 'Egzorcistu', iako se redatelj Friedkin kune da je djevojčica vrlo dobro znala što je masturbacija i da svi to rade.

Uglavnom su djeca pod nadzorom psihologa i roditelja, pa uspjevaju odigrati i zahtjevne uloge kao što su uloge maloljetnih prostitutki (Brooke Shields), a ako i imaju probleme u kasnijem životu i karijeri, za to nisu krivi filmovi nego alkohol, droga i roditelji gladni slave...

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...