Premladi za film? - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Premladi za film?

Premladi za film?

Što se dogodilo s curicom iz 'Schindlerove liste' i je li primjereno da djeca-glumci nastupaju u filmovima punim strahota?

s.p. 05.03.2013 0 komentara

Premladi za film?

Mala glumica u ulozi 'djevojčice u crvenom kaputiću' iz 'Schindlerove liste' danas je - traumatizirana! Oliwia Dabrowska je s 3 godine glumila curicu koja je personalizirala sve žrtve Holokausta, a redatelju Spielbergu tada je dala obećanje da film neće pogledati dok ne navrši 18. Ipak, prekršila je riječ i pogledala ga s 11 godina. Tada se iskreno prestravila užasima koje je vidjela, no to se vjerojatno događa i ostaloj maloj djeci koja gledaju filmove neprimjerene njihovoj dobi.


Isječak iz 'Schindlerove liste' s 'djevojčicom u crvenom'.

Guardian je analizirao primjere ostalih mladih glumaca u kontroverznim ulogama i zaključio da je najbolji savjet: držite djecu-glumce u mraku neznanja. Klinci koji su nastupali u skeču Montyja Pythona 'Svaki spermić je svet' nisu znali o čemu je riječ, a i Linda Blair navodno nije znala sve detalje oko svoje uloge u 'Egzorcistu', iako se redatelj Friedkin kune da je djevojčica vrlo dobro znala što je masturbacija i da svi to rade.

Uglavnom su djeca pod nadzorom psihologa i roditelja, pa uspjevaju odigrati i zahtjevne uloge kao što su uloge maloljetnih prostitutki (Brooke Shields), a ako i imaju probleme u kasnijem životu i karijeri, za to nisu krivi filmovi nego alkohol, droga i roditelji gladni slave...

Komentari

Nema komentara.