Iran tuži Hollywood - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Iran tuži Hollywood

Iran tuži Hollywood

Vlasti u Teheranu odlučile su tužiti holivudske filmaše zbog 'iskrivljenog prikaza' iranske nacije u nagrađivanom 'Argu' i sličnim filmovima.

s.p. 13.03.2013 0 komentara

Iran tuži Hollywood

Iranske vlasti pregovaraju s odvjetnicima jer žele dići tužbu protiv Hollywooda kojeg optužuju da prikazuje Iran na 'iskrivljeni i nerealistični način'. Iranske islamističke vlasti se već dulje vrijeme ljute na filmove kao što '300' i 'Hrvač' koje optužuju za antiiransku propagandu, a kap koja je sada prelila čašu je film 'Argo'.


'Argo', trailer.

'Argo' prikazuje talačku krizu u Teheranu iz perspektive Amerikanaca, a iranski režim naljutio se zbog prikaza događaja za vrijeme Islamske revolucije. Irance je naljutilo i to što je film dobio Oscara, i to uz najavu 'Prve dame Amerike' Michelle Obame, zbog čega se tvrdi da je 'Argo' dio službene antiiranske politike.

Zanimljivo je da bi tužbu protiv američkih filmaša trebala dignuti francuska odvjetnica Isabelle Coutant-Peyre koja je i sama bila prikazivana u raznim filmovima jer se 'proslavila' kao zaručnica slavnog terorista Ilicha Ramireza Sancheza zvanog 'Carlos' i 'Šakal'.

Komentari

Nema komentara.